Noutati :

Noua fabrica de productie Litens, inaugurata la Timisoara

24 octombrie, 2017 - 03:56 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Litens Automotive Group a inaugurat noua fabrica din Romania, Litens Automotive Eastern Europe, la Timisoara. Iar odata cu deschiderea noii fabrici, Litens isi extinde operatiunile globale de productie, aceasta fiind a doua locatie de productie din Europa, care va deservi piata europeana.

Situata in Timisoara Airport Industrial Park din Giarmata, fabrica se intinde pe o suprafata de 7.500 de metri patrato si va avea aproximativ 250 de angajati.

Evenimentul de lansare s-a bucurat de prezenta a numerosi membri ai managementului grupului Litens, a autoritatilor locale si reprezentanti ai mediului economic.

„Suntem foarte incantati de noua noastra locatie, care este plasata strategic, creste capacitatea noastra de productie pentru piata europeana si ne permite sa imbunatatim suportul acordat clientilor. Echipa noastra de dezvoltare a portofoliului de furnizori lucreaza la identificarea si dezvoltarea de noi furnizori in Europa de Est, aspect ce va adauga valoare business-ului. Asteptam cu interes sa dezvoltam relatii cu noi furnizori”, a spus Paul Robinson, Chief Executive Officer Litens Automotive Group.

Noua unitate de productie sprijina cererea de solutii Litens pentru grupul motopropulsor de pe piata europeana. In prezent, compania are 10 angajati, iar numarul acestora va creste pana in 2019 la aproximativ 250. In procesele de productie din noua fabrica, Litens utilizeaza echipamente automatizate si semiautomatizate.

„Litens este recunoscut in intreaga lume ca un angajator care promoveaza valori solide, precum inovatia, multiculturalismul si grija fata de mediu. Sunt convins ca aceste valori se regasesc si in Timisoara, pe langa competentele tehnice deja dovedite ale angajatilor romani. Sunt recunoscator conducerii Litens pentru ca a crezut si a investit in aceasta noua fabrica; vom mentine standardele Litens privind inalta calitate a produselor si vom dezvolta o echipa locala puternica”, a declarat Ovidiu Ambrus, Plant Manager Litens Automotive Eastern Europe.

 

Fondata in 1979 in Canada, Litens Automotive Group este lider la nivel global in domeniul tehnologiilor de transmitere a puterii. Litens a fost recunoscut cu numeroase premii din partea clientilor sai, pentru realizari in inginerie, valoare de piata, productie, calitate si livrare. Cu peste 2.000 de angajati in intreaga lume, Litens furnizeaza solutii si tehnologii pentru sisteme de gestionare a transmisiei pe curea, sisteme de propulsie hibrida, sisteme de gestionare a temperaturii si gestionare a vibratiilor torsionale. Pe langa noua fabrica din Romania, Litens activeaza in prezent in Canada, Germania, Brazilia, China, Japonia, India, Anglia, Franta, Italia si Coreea de Sud. In prezent, compania detine peste 150 de brevete garantate in industria auto si continua sa raspunda nevoilor in continua schimbare ale domeniului, prin investitii importante in tehnologii noi, fabrici de productie si personal.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...