Noua Asociatie pentru Promovarea Timisoarei infiintata de Dominic Fritz nici nu si-a inceput activitatea ca deja a pierdut un membru. Trebuie schimbat statutul

TIMISOARA. Inca de la inceputul mandatului, Dominic Fritz a spus ca isi doreste o noua asociatie care sa promoveze Timisoara, atat in tara, cat si in strainatate. Aceasta are rolul de a implementa un concept integrat de marketing al orasului prin dezvoltarea unei retele de parteneri, voluntari si sponsori.

CITESTE SI: Momentul in care se dezvaluie evenimentele pentru Timisoara Capitala Culturala. Primaria scade cotizatia si se retrage din Asociatia TM2023. Dominic Fritz pastreaza programul si angajeaza oameni care sa-l actualizeze 

In luna iulie le-a si cerut consilierilor locali sa aprobe infiintarea Asociatiei pentru Promovarea Timisoarei care sa lucreze umar la umar cu Centrul de Proiecte al primariei.

Noua structura aprobata de Consiliul Local, care ar trebui sa functioneze in acelasi sediu cu Centrul de Proiecte n-a fost inscrisa nici pana acum in registrul asociatiilor, dar deja este nevoie sa i se modifice statutul. Aceasta pentru ca unul dintre membrii fondatori s-a si retras.

Membrii fondatori ai asociatiei erau Primaria Timisoara prin edilul sef, Asociatia Patronala Ho-Re (Hoteluri și Restaurante) Timisoara, Aeroportul International Timisoara, Iulius Town, Asociatia Breasla Ghizilor, iar lor li se puteau alatura si alte asociatii ori firme contra unei cotizatii.

Activitatea n-a pornit inca, iar Aeroportul Timisoara a decis deja sa se retraga. Astfel, consilierilor locali li se va cere in urmatoarea sedinta sa aprobe schimbarea in statutul structurii, unde va mai intra, pe langa primar, inca un reprezentant al municipalitatii.

Intrucat componenta initiala a asociatilor fondatori s-a modificat prin retragerea unuia dintre acestia, propun aprobarea Statutului actualizat in urma acestei schimbari. Cei patru membri fondatori care isi pastreaza intentia de asociere sunt: Municipiul Timisoara, Asociatia Patronala Ho-Re (Hoteluri si Restaurante) Timisoara, Attrius Developments Srl (Iulius Town) si Asociaţia Breasla Ghizilor. In urma inscrierii asociatiei in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor aflat la grefa Judecatoriei Timisoara, vor fi invitati si primiti alti membri care doresc sa contribuie la indeplinirea obiectivelor specificate in Statut.

Ca si consecinta a modificarii componentei membrilor fondatori se modifica si structura Consiliului Director al Asociatiei de la 7 membri la 5. Se modifica de asemenea Art. 39, alin. (3) al statutului care prevede ca Municipiul Timisoara va avea, in plus fata de Primar, inca un reprezentant in Consiliul Director.

Aceasta modificare a componentei membrilor fondatori nu ridica probleme deoarece Asociatia
pentru Promovarea Timisoarei nu este inca inscrisa in Registrul Asociaţiilor si Fundatiilor aflat la grefa Judecatoriei Timisoara si nu si-a inceput inca activitatea„, se arata in proiectul de hotarare ce va fi supus aprobarii consilierilor locali.

In luna iulie, la momentul infiintarii, Dominic Fritz spunea ca Asociatia pentru Promovarea Timisoarei va actiona strategic, pe termen lung, va intocmi planuri si strategii pentru promovarea unitara a orasului ca destinatie economica, rezidentiala, turistica, de cercetare si inovare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. nu zau!!! spune:

  ce kkt astia sunt dupa chipul si asemanarea lui Donimik …saraci copii

 2. ghitza spune:

  au MARTISOARE la GLEZNE?

 3. Marius spune:

  de curiozitate intreb pentru un prieten, asociatia asta isi va lua toti membrii din randul comunitatillor LGBTQ+?

 4. hableany spune:

  Un scandal. Binedispuse. Ce avem noi cu Timisoara. Cu cote feme-barbati. Cu rase-si de-ai locului. Cine hotaraste?

 5. Reos spune:

  Un proiect mort din prima zi așa că ar fi mai cinstit să nu luăm locul la alții care sunt apți pentru o capitală culturală ,deci cu alte cuvinte să ne vedem de treburile noastre,de gunoaie ,detrotuare,de termoficare,de șantiere interminabile,de parcări,și tot așa mai departe.

 6. BanatanFalos spune:

  Wow .. senzatie! Aeroportul care e condus de un PNList s-a retras dintr-o asociatie creata pentru a atrage turisti in TM. OT nu cere explicatii de la nici o parte implicata. Aeroportul nu ne spune de ce nu se implica pentru atragere dar nici de ce a plecat din asociatie. Ar fi chiar interesant de stiut indiferent ce partide sustinem.

  Iar unora dintre cei ce comenteaza pe aici … pfff … cate maniere … cat bun simt in exprimare … cat de cocalari si „narrow-minded” sunteti!

 7. Radu spune:

  Autorul ”Redacție” strikes again. Răspunde cumva la numele de Nicolae?