Noutati :

Nostalgii comuniste? Romania exporta in prezent cat Ceausescu intr-un an! Vezi ce avans urias inregistreaza economia

10 august, 2013 - 07:05 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Statisticile arata ca exporturile Romaniei au ajuns la un nivel mult superior celor mai buni ani inregistrati inainte de 1989. In prezent, nivelul exporturilor tarii noastre este de 4 miliarde de euro pe luna si, in ciuda crizei, este in crestere.

Vedem o crestere a exportului, stabilizata undeva la patru miliarde euro lunar. Exporturile lunare au depasit cu putin nivelul de 4 miliarde de euro in perioada martie-iunie, dupa ce in lunile ianuarie si februarie s-au plasat la 3,7 miliarde de euro si, respectiv, 3,9 miliarde de euro” a declarat vineri Manuel Donescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei.

Astfel, potrivit estimarilor Ministerului Economiei, Romania va incheia acest an cu exporturi de aproximativ 48 de miliarde de euro, cu 3 miliarde de euro mai mari decat in 2012.  „Apreciem ca nu este o situatie conjuncturala, vedem o tendinta pe termen lung. Dincolo de cresterea productiei industriale, as vrea sa remarc cresterea competitivitatii firmelor”, a mai spus secretarul de stat.

Potrivit Ziarului Financiar, inainte de 1989, Romania avea exporturi in valute convertibile de 4 miliarde de dolari pe an, iar importurile erau de 2 miliarde de dolari, cu mult sub valorile inregistrate azi.

Sursa: b1.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce minciuni,mai mari ca inainte de ’90! De fapt,cresterea economica se observa in nivelul ridicat de trai,ceea ce la noi lipseste cu desavarsire!

  2. … si ce cifre sunt in prezent la importuri?

    Frumos sa se spuna doar de partea plina a paharului, iar cealalta parte, legata de imprturi, nu e prezizata dar practic asta mentine tara in saracie.