Norul de praf saharian deasupra Romaniei. Primii afectati sunt locuitorii din Banat si Oltenia

Un nor de praf saharian a ajuns deasupra Romaniei urmand sa persiste timp de cateva zile. Mai exact, este vorba despre o masa de aer tropical, incarcata cu particule de praf de origine sahariana, dupa cum explica meteorologii.

CITESTE SI: Fara petreceri in ziua de Paste. Cate persoane se pot aduna totusi la un gratar

„In perioada 01 – 03 mai, circulatia aerului, preponderent din sector sudvestic, favorizeaza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical incarcate cu particule de praf de origine sahariana, indeosebi catre sud-estul Europei, inclusiv deasupra Romaniei”, transmit meteorologii.

Concentratiile particulelor de praf ce traverseaza Romaniei vor fi mult mai reduse, in comparatie cu cele din zona Peninsulei Italice si sudul Peninsulei Balcanice.

„Depunerile de praf in tara noastra vor putea fi observate in zonele si intervalele cu ploaie, la inceput in regiunile vestice si sudice, apoi si in restul tarii”, spun cei de la ANM.

sursa: ziare.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...