Noutati :

Nopti colorate la Timisoara. Corpuri decorative de iluminat exterior din Italia, cu design unicat si consum redus de energie, in Ansamblul Openville

9 august, 2018 - 07:56 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. De curând, în proximitatea clădirii de birouri United Business Center 1 (UBC 1) din ansamblul Openville, dezvoltat de compania IULIUS la Timișoara, au fost montați stâlpi de iluminat ornamentali, care se disting prin designul lor inovativ și artistic.

Stâlpii de iluminat exterior impresionează prin aspectul lor ultramodern. Și asta pentru că au fost proiectați special pentru a îndeplini un dublu rol, funcțional și estetic.

Au fost realizați de Illum, una dintre cele mai mari companii din Italia specializată în proiectarea elementelor de iluminat, atât pentru interior, cât și pentru exterior. Designul a fost creat de arhitecți cu peste 30 de ani de experiență în domeniu, fiind unul unicat, special gândit pentru a se armoniza caracterului cosmopolit al ansamblului Openville.

Peste 40 de stâlpi decorativi de iluminat exterior, impozanți prin înălțimea lor, de 6 metri, au fost aduși la Timișoara, primii fiind deja montați în poximitatea clădirii UBC 1. Sunt realizați din oțel și materiale speciale și sunt prevăzuți cu tehnologie LED, ceea ce conferă un grad optim de iluminare și eficiență energetică, printr-un consum redus.

Corpuri de iluminat cu un design aparte vor înfrumuseța întreg arealul ansamblului Openville. Vor reprezenta elemente decorative și pentru parcul ce va fi amenajat peste noua parcare subterană, la care se lucrează în prezent. Spațiul verde va include numeroase posibilități de loisir pentru întreaga familie: un lac, carusel venețian, piaţete pentru evenimente, specii variate de arbori, suprafețe întinse acoperite cu gazon, cafenele şi restaurante cu terase şi panoramă spre zona verde.

După cele două clădiri de birouri finalizate în 2017, în Openville Timişoara se lucrează la alte două imobile office. UBC 3 are o suprafaţă de 19.000 mp închiriabili şi va fi finalizată în acest an. UBC 0 va dispune de 52.000 mp de spaţii office şi va fi cea mai înaltă clădire de birouri din România (155 metri, 27 de etaje). În paralel, se lucrează la noile spaţii de retail, la o parcare subterană cu peste 580 de locuri şi la un tunel auto care va fluidiza traficul din întregul areal.

Proiectul mixt Openville este realizat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe, reprezentând o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Intradevar , cladirile sint extraordinare , se lucreaza intr un ritm fabulos , bine ar fi ca si la autostrazi sa se lucreze asa , ar trebui ca cei care lucreaza la autostrazi sa vina in schimb de experienta pe acest santier , dar eu nu inteleg spre ce se indreapta zona , spre un parc de cladiri de birouri , ca despre magazine noi nu prea , cred ca se mizeaza ca cei foarte multi care lucreaza in aceste cladiri , care au salarii foarte bune , la terminarea programului de lucru sa isi lase banii la mall , cel putin pina acum , si nu prea gasesti locuri de parcare decit pe bani , gratis este cam greu , daca te invirti ceva prin parcare , mai bine te duci si platesti inca o ora pe linga cea gratis si poti sa iti faci cumparaturile la Auchan , problema este ca daca vrei sa stai mai mult , trebuie sa scoti ceva bani din buzunar , parcarea subterana era motivul pentru care veneam aici , nu ti masina in soare vara si iarna nu o ti in zapada sau ger , pot sa va spun doar ca si azi am vazut in parcarea subterana , gratuita , masini de la 50 000 de euro in sus , erau chiar si masini de 100 000 de euro , si nu erau putine , proprietarii acestora preferau in parcarea gratis decit sa plateasca cei 3 lei pe ora , este un paradox , dar traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul , ce va fi in viitor vom vedea , sanatosi sa fim .

  2. Am si eu o nelamurire: ce e inovativ la stalpii astia: sunt niste becuri/leduri bagate intr-un paralelipiped cu cabluri electrice prin pamant. Ce e inovativ? Nu plutesc in camp electromagnetic, nu se incarca solar, nu lumineaza dupa starea de spirit a trecatorilor, care e inovatia?