Noile autobuze Mercedes cumparate de Primarie au iesit in trafic prin Timisoara

Timisorenii care au avut treaba astazi prin oras si au mers pe liniile 40 sau 33 s-au putut urca in noile autobuze alb-violet care au intrat din 1 Decembrie in paine.  Fiecare poate transporta pana la 142 de pasageri.

Reprezentantii primariei s-au si urcat intr-unul dintre ele pentru a face o plimbare pana pe Calea Sagului. A fost o cursa speciala, de inaugurare.

Sunt foarte incantat de cum arata in interior, sunt izolate fonic si nu se aude inauntru galagia de afara. Intentionat am cerut ca scaunele sa nu aiba tapiterie pentru a nu fi vandalizate inca de la primele drumuri„, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu multumit de noile achizitii.

Cele 30 de autobuze cu burduf sunt produse in Turcia si sunt cumparate in leasing, ratele urmand a fi platite in 7 ani.

Autobuzele Mercedes au o lungime de 18 metri, o latime de 2,55 m si pot transporta 41 de pasageri pe scaune si inca 101 in picioare.

Un astfel de autobuz are o masa proprie de 16,5 tone si una maxima admisa de 20 de tone. Autobuzele au si dotari speciale printre care sistem de climatizare, sistem de numarare a pasagerilor, sistem de supraveghere video cu camere digitale in sapte puncte, unitate de inregistrare de imagini pentru 48 de ore, ecran pentru vizualizarea alternativa a imaginilor transmise in timp real de camerele video, sistem digital pentru anunturi vocale cu amplificator, monitoare LCD unde vor fi afisate informatii despre ruta pe care o urmeaza autobuzul.

Liniile pe care acestea vor circula sunt cele mai aglomerate: 33, 40, E7, 46 si este posibil sa fie repartizate si pe liniile de transport periurban.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Undeva s-a copiat gresit – la o masa proprie de 16,5 t MTMA n-are cum sa fie 20 t (1) din motive economice – nu faci o masinarie de 16t care sa transporte 3t; (2)la masa aia s-ar incadra 142 de pasageri prescolari/scoala primara -in medie cam 24 kg/pasager, ori de obicei valoarea medie e cam 70kg.