Noutati :

Noiembrie – luna evenimentelor in Universitatea Politehnica Timisoara

6 noiembrie, 2013 - 05:01 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
1

La Universitatea Politehnica Timisoara luna noiembrie abunda in evenimente stiintifice, culturale si profesional-educative. In 8 noiembrie debuteaza „Zilele Politehnicii”, manifestare precedata de alte evenimente importante.

Evenimentele  reflecta pe de o parte interesul pentru directiile de dezvoltare a cercetarii in Romania, iar pe de alta parte legaturile stranse pe care universitatea le are cu reprezentanti ai mediului academic si ai mediului economic.

Seria manifestarilor a debutat in 5 noiembrie , cu vizita in UPT a domnului Christian Senger, Head of Systems and Technology la Continental Corporation. Cu incepere de la ora 10:00, Directorul Tehnic al companiei Continental s-a intalnit cu studenti ai Facultatilor de Automatica si Calculatoare, respectiv Electronica si Telecomunicatii, in amfiteatrul Alexandru Rogojan (D1). Tema prezentarii sustinute de Christian Senger a fost automated drive.

Astazi, 06 noiembrie, intre orele 10:00-12:00, in Sala Senatului Universitatii Politehnica Timisoara va avea loc o dezbatere asupra directiilor strategice de evolutie a cercetarii, dezvoltarii tehnologice si inovarii in perioada 2014-2020, respectiv de dezvoltare a invatamantului superior tehnic din Romania. La dezbatere vor prezenta alocutiuni prof.dr.ing. Tudor Prisecaru, Secretar de Stat in Ministerul Educatiei Nationale si prof.dr.ing. Ioan Dumitrache, Universitatea Politehnica Bucuresti, Presedinte al Asociatiei Coalitia Romana pentru Educatie Inginereasca – CREDING.

Incepand cu ora 12:00, o alta corporatie de prestigiu, Renault Romania, va sustine in amfiteatrul 150 al Facultatii de Mecanica o prezentare despre programele pe care le ofera studentilor si masteranzilor.  Cu aceasta ocazie studentii vor putea adresa intrebari Directorului Centrului Tehnic Titu, ing. Anica Muntean, absolventa UPT. Vizita la Timisoara a reprezentantilor companiei continua traditia bunei colaborari dintre Universitatea Politehnica Timisoara si Renault Romania.

Vineri, 8 noiembrie a.c., se va desfasura ceremonia de decernare a titlului „Doctor Honoris Causa” domnului Prof. Dr. Ing. Burkhard Joachim Corves, de la RWTH Aachen University, Germania. De altfel, decernarea titlului DHC deschide seria evenimentelor dedicate Saptamanii Politehnicii, desfasurata in perioada 8-15 noiembrie 2013.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Alta reclama UPT. Se vede culoarea rectorului.