Noutati :

Noi servicii oferite de CCIAT prin TIP COMPETECH

8 iulie, 2015 - 05:02 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ECONOMIC
0

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener coordonator al Proiectului ”CASE – Competente Antreprenoriale Sociale”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si derulat in parteneriat cu S.C. GAPA SRL, CCIA Vrancea si Associazione Gruppo Euroconsult Italia a infiintat o structura de economie sociala fara personalitate juridica distincta, specializata in productia de materiale publicitare, promotionale, printing si design digital, denumita TIP COMPETECH.
print
Experienta indelungata si bogata a CCIAT in productia materialelor publicitare si promovarea actorilor din sfera membrilor, prin accesarea site-ului propriu, a instrumentului special creat – Banat Business, prin retelele sociale apartinatoare – Enterprise Europe Network, Platforma No-Ble Ideas, Platforma Eco-Design, Platforma Made in Banat, Platforma Climate Kic, dar si cu implicarea in sfera sociala realizata in cadrul Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Regional Vest, au generat necesitatea infiintarii acestei structuri.

Structura de economie sociala (SES) este o entitate al carei principal obiectiv este cel de a avea o incidenta sociala mai curând decât cel de a genera profit pentru proprietarii sau partenerii sai. Ea functioneaza pe piata furnizând bunuri si servicii in mod antreprenorial si inovator si isi utilizeaza, cu predilectie, excedentele in scopuri sociale. Totodata, aceasta structura are ca obiectiv incluziunea sociala si profesionala a celor mai dezavantajate grupuri pe piata muncii, fapt pentru care actioneaza in baza principiilor economice pentru a deveni rentabila.

Serviciile oferite de SES TIP COMPETECH vor fi preponderant intreptate spre activitati precum: productie materiale publicitare, activitati de promovare, campanii de constientizare si sensibilizare a populatiei, a factorilor decizionali, dar si a  actorilor principali din economia timiseana, pentru a lua masuri si depune eforturi in vederea prevenirii si combaterii diferitelor fenomene, bazându-se in principal pe respectarea drepurilor omului.

TIP COMPETECH va presta servicii de:
* Conceptie, creatie identitate vizuala (sau „corporate ID”);
* Realizare grafica publicitara si design digital (cataloage de prezentare, mape, pliante, brosuri, bannere, afise, postere, autocolante de interior si exterior etc) atât pentru printing cât si pentru mediul online (prelucrare imagini);
* Realizare diverse obiecte promotionale personalizate (pixuri, insigne, stampile, cani, obiecte, brelocuri, textile imprimate etc);
* Printare / scanare / finisare documente.

Pot beneficia de serviciile TIP COMPETECH:
* Societati comerciale din regiune, ONG-uri, institutii de invatamânt;
* Manageri ai structurilor economiei sociale;
* Persoane din grupurile vulnerabile;
* Alte structuri economice sociale existente;
* Primarii si autoritati publice locale, in cazul in care nu au functionale astfel de structuri;
* Agentii de publicitate, lanturi de retail, companii din sistemul bancar, companii de dezvoltare imobiliara, comercianti auto, industria serviciilor de turism, hoteluri si restaurante;
* Partide politice – pentru campanii electorale.

TIP COMPETECH isi propune mentinerea de legaturi functionale cu toate celelalte structuri de economie sociala, inclusiv cu cele infiintate prin proiect si urmarirea complementaritatii activitatilor acestora.
TIP COMPETECH abordeaza integrat nevoile celorlalte SES-uri infiintate prin acordarea de consultanta de specialitate si servicii de promovare si productie materiale publicitare si prin organizarea de campanii de constientizare si promovare a valorilor umane.

Proiectul, lansat de CCIAT in cursul lunii mai a.c., vizeaza imbunatatirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile la piata muncii din Regiunile Vest si Sud-Est, atât in economia sociala cât si in economia formala.

In cadrul proiectului, vor functiona 7 structuri de economie sociala, dintre care 5 in mediul rural, care au ca obiectiv principal sustinerea integrarii sau reintegrarii pe piata muncii a persoanelor excluse social: familii cu mai multi copii, familii monoparentale, femei in situatii de risc, persoane care au parasit timpuriu scoala, persoane care locuiesc in comunitati izolate, persoane care traiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilitati.

Pe langa SES TIP COMPETECH, CCIAT gestioneaza alte doua entitati similare cu personalitate juridica distincta: Centru de organizare evenimente si Centru de kinetoterapie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...