Noutati :

Noi serii de cursuri la CCIAT. In ce domenii te poti specializa?

23 aprilie, 2017 - 08:38 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala pregateste pentru perioada aprilie – mai 2017 urmatoarele serii de cursuri:

Responsabil de mediu (Cod COR 325710). Cursul se va desfasura in perioada 24 aprilie – 4 mai 2017 si se adreseaza celor interesati sa gestioneze procese de mediu si agentilor economici care genereaza deseuri.

Activitatea desfasurata de responsabilul de mediu cuprinde stabilirea aspectelor, obiectivelor de mediu, propunerea de masuri pentru rezolvarea problemelor de mediu, imbunatatirea performantelor de mediu ale organizatiei.

Tematica vizeaza:
-Instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deseurilor din cadrul firmei, astfel incât sa se asigure indeplinirea obligatiilor legale in domeniul gestionarii deseurilor;
-Aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului;
-Aplicarea procedurilor de calitate;
-Gestionarea cerintelor legale de mediu;
-Elaborarea programului de management de mediu;
-Monitorizarea factorilor de mediu;
-Realizarea auditului intern;
-Supravegherea activitatii pentru prevenirea efectelor provocate de situatiile de urgenta;
-Raportarea activitatii de mediu;
-Elaborarea documentatiei sistemului de management de mediu.
Manager de proiect (COR 242101). Cursul se va desfasura in perioada 2 – 17 mai 2017 si se adreseaza tuturor celor care doresc sa acumuleze cunostinte si abilitati in domeniul managementului de proiect.

Este acoperita intreaga tematica necesara pentru ocuparea unui post de manager de proiect, indiferent de tipul proiectului sau de locul de munca al persoanei nominalizate sa indeplineasca aceasta functie: Management organizational vs. management de proiect; Definirea, planificarea si implementarea proiectului; Surse si instrumente, cadrul legislativ si institutional al Instrumentelor Structurale in Uniunea Europeana si Romania.

Formarea se axeaza pe conceperea si implementarea proiectelor finantate atât din domeniul public cat si din cel privat.

Vor fi tratate modalitatile de redactare a unui proiect si tehnicile managerilor de a asigura un bun control asupra proiectelor. in acest sens, CCIAT asigura asistenta in vederea pregatirii proiectului final de absolvire.
IMPORTANT! Certificatul de absolvire pentru ocupatia „Manager proiect” reprezinta o conditie esentiala pentru oricine doreste sa deruleze proiecte cu finantare europeana.

Formator (Cod COR 242401). Cursul se desfasoara in perioada 8 – 17 mai 2017, iar obiectivul cursului este de a pregati persoane pentru ocupatia de formator, iar obtinerea certificarii da dreptul la practicarea aceastei meserii. Cursul este in concordanta cu noul standard ocupational din 2007.

Cursul are la baza metode dinamice, interactive si practice in formarea viitorilor traineri, cu accent pe diverse studii de caz pe care participantii le pot folosi drept exemple in momentul exersarii rolului de formator.

Cursul se adreseaza:
Tuturor celor care doresc sa ofere in conditii legale cursuri si traininguri de calificare, recalificare, dezvoltare personala, dezvoltare de competente, emitand diplome recunoscute de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei;

Persoanelor care ofera in cadrul firmei, in conformitate cu atributiile de serviciu, programe de formare (protectia muncii, cursuri de implementare a sistemelor de calitate, cursuri de calificare la locul de munca);

Persoanelor care doresc sa se dezvolte personal, prin dobandirea de abilitati si competente, pentru transmiterea corecta si eficienta a unor mesaje catre terti;
Persoanelor din departamentul de Resurse Umane / lectori interni.

La finalul cursului, participantii vor fi capabili sa:
– identifice necesitatile de instruire;
– sa foloseasca limbajul verbal, nonverbal si paraverbal in favoarea lor;
– sa administreze situatii dificile (ex. grupe de cursanti neinteresati de invatare);
– sa aleaga informatia relevanta pentru obiectivele de instruire;
– sa construiasca activitati care sa duca la indeplinirea obiectivelor de instruire;
– sa faciliteze invatarea pe parcursul si dupa finalul programului de prezentare/instruire;
– sa evalueze programul de prezentare/instruire pe baza unor criterii relevante;
– sa faca rapoarte de instruire relevante pentru o companie;
– sa organizeze programele de prezentare/instruire.

Toate cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari (A.N.C.) iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor autorizate de catre Autoritatea Nationala
pentru Calificari, impreuna cu suplimentele descriptive in care se mentioneaza competentele dobandite, au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piata muncii din Romania, conform OG nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobandi recunoastere internationala.

Conform Codului Fiscal art. 21, alin 2 lit. H, costul cursurilor autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari se deduce integral din impozitul pe profit sau venit.

Informatii suplimentare si inscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.110, sau la tel. 0256/ 219 172.

Persoane de contact:
– Ana Maria Luca, tel. 0724604132, e-mail: [email protected] (pt. curs responsabil de mediu; curs formator)
– Milena Muresan, tel. 0742924344, e-mail: [email protected] (pt. curs manager de proiect)

Inscrieri on-line se pot face pe site-ul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...