Noi serii de cursuri acreditate la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala organizeaza in perioada august-septembrie noi serii de cursuri acreditate, dupa cum urmeaza:

ARHIVAR – Cod COR 441501

Perioada: 30 august – 24 septembrie 2021 (la formarea grupei)
Program: luni-vineri, orele 16.00-20.00 (2 saptamâni teorie + 2 saptamani practica / realizarea unei lucrari practice sub indrumarea lectorului)

Taxa de participare: 1000 lei / pers. (achitabil in doua rate ca persoana fizica)
– 10% reducere pentru membrii CCIA Timis
– 20% reducere pentru someri (in baza adeverintei de somaj)

Lector: Adriana Florica MUNTEAN, arhivist – formator cu experienta in domeniu.

Cui se adreseaza: Persoanelor (minim studii medii) care fie ocupa functia de arhivar sau indeplinesc atributii pe linie de arhiva la nivelul unei organizatii si doresc sa-si actualizeze cunostintele si/sau sa-si perfectioneze pregatirea profesionala, fie persoanelor care doresc sa-si dezvolte competente in acest sens, sub indrumarea formatorilor in domeniu.

Tematica: Redactarea nomenclatorului arhivistic; Gestionarea fondului documentar; Prelucrarea documentelor; Utilizarea informatiilor din documente; Consevarea arhivei in depozit.

IMPORTANT: Cursul de arhivar este OBLIGATORIU pe piata muncii, conform Art. 31 din Legea Arhivelor Nationale nr.16/1996 prin care fiecare organizatie publica sau privata are obligatia sa isi organizeze un compartiment de arhiva, administrat de personal calificat. Cursul este acreditat de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si avizat de catre Arhivele Nationale Bucuresti. Diplomele sunt recunoscute la nivel national si se elibereaza in maxim 30 de zile de la absolvire.

SPECIALIST IN MANAGEMENTUL DESEURILOR in conformitate cu Legea nr. 211/2011 modificata – Cod C.O.R. 325713

Perioada: 30 august – 08 septembrie
Program: luni – vineri intre orele 17.00-21.00

Taxa de participare: 1000 lei / pers.
-10% reducere pentru membrii CCIAT
– 20% reducere pentru absolventii cursului „Responsabil de mediu„, organizat in cadrul CCIAT
-20% reducere pentru someri in baza adeverintei de somaj. Reducerile nu se cumuleaza!

Cui se adreseaza: Agentilor economici care genereaza deseuri. in conformitate cu prevederile Legii 211/25.11.2011, Art.22, alin.(3), detinatorii / producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri “au obligatia sa desemneze o persoana din rândul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”. Conform alin. 4, “Persoanele desemnate prevazute la alin.(3) trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”. Nedesemnarea unei persoane cf. Art.22, alin.3, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 la 30.000 lei.

Tematica: Regimul deseurilor – prevederi legislative, organizarea actelor normative in domeniu. Obligatii legale in sarcina agentilor economici; Solutii practice pentru conformarea agentilor economici cu cerintele legislatiei de mediu in domeniul deseurilor. Evitarea sanctiunilor.

AGENT IMOBILIAR – Cod COR 333401

Perioada: 31 august – 14 septembrie 2021
Program: luni – vineri, intre orele 17.00-20.00

Taxa de participare: 800 lei /pers. (achitabil in 2 rate ca persoana fizica)
-10% reducere pentru membrii CCIA Timis
– 10% reducere pentru someri (in baza adeverintei de somaj)

Tematica: Identificarea cadrului juridic prin studierea legislatiei specifice si conexe; Documentare privind modul de completare a fisei de lucru si a dosarului; intocmirea conventiei firma/client cu respectarea legislatiei in vigoare; intocmirea pre/ante contractului intre parti cu respectarea legislatiei in domeniu; intocmirea contractului de prestari servicii cu respectarea metodologiei de agentie si a legislatiei in domeniu.

IMPORTANT: Atestatul dobandit permite agentilor imobiliari sa profeseze in orice tara a Uniunii Europene. Cursul este autorizat de catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale prin Comisia de Autorizare a furnizorilor de formare profesionala din Judetul Timis.
Diplomele se elibereaza in maxim 30 de zile de la absolvire.

Cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis din Timisoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Informatii si inscrieri:
Directia Formare si Perfectionare Profesionala a CCIAT, Centrul Regional de Afaceri, cam. 117, zilnic intre orele 08.00-16.00, tel. 0720/444121, e-mail: [email protected], Tania Avramov – Manager DFP si Adriana Les – specialist in formare.

Informatii detaliate despre cursuri sunt disponibile pe site-ul CCIAT: www.cciat.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.