Noutati :

Noi schimbari la plata impozitelor! Care este ultima propunere?

22 februarie, 2016 - 09:19 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Se vehiculeaza noi schimbari in ceea ce priveste plata impozitelor pe cladiri. Cea mai recenta propunere vine chiar din partea premierului Romaniei, care vrea ca impozitul pe proprietate sa fie calculat in functie de valoarea de piata a imobilelor si nu in functie de amplasarea lor, cum se face in prezent.

Ciolos a prezentat cateva inducii despre reforma in administratia publica, la care lucreaza Guvernul, astfel ca a vorbit despre o regandire a sistemului de impozite si taxe locale.

„Trebuie sa spunem deschis ca în urmatorii doi ani (2016-2017) nu exista perspectiva unor cresteri semnificative ale transferurilor de la bugetul central sau ale transferului a noi surse de venit (din actualul nomenclator de taxe si impozite). Noul Cod fiscal ofera o relaxare fiscala care speram sa aiba un efect benefic atat asupra dezvoltarii economice, cat si asupra gradului de colectare a veniturilor bugetare, dar acesta, foarte probabil, nu se va manifesta imediat”, a spus prim-ministrul Dacian Ciolos, citat de romaniatv.net.

In acest sens, in vederea cresterii surselor de venituri ale autoritatilor locale, el a recomandat atragerea de investitii directe in comunitatile locale pentru crearea de noi locuri de munca, imbunatatirea colectarii taxelor si impozitelor locale, regandirea sistemului de impozite si taxe locale, in special cea a impozitului pe proprietate, dar si cresterea eficientei in utilizarea fondurilor publice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...