Noi retele de apa si canalizare facute cu bani europeni, la Timisoara. Au fost semnate contractele de executie de catre Aquatim. Foto

TIMISOARA. Aquatim modernizeaza retelele de apa si canalizare atat in zona de nord, cat si in cea de sud, la Timisoara. Compania a semnat contractele de executie pentru cinci lotul in cele doua zone din oras.

In nordul Timisoarei se vor face lucrari de modernizare a retelelor pe 44 de strazi, contractul fiind impartit in 3 loturi:

Lotul 1, semnat cu Asocierea CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A. – CONS ELECTRIFICAREA INSTAL S.R.L., în valoare de 26.036.325,27 lei, pentru reabilitarea și extinderea a peste 9 km de rețele de apă și canalizare, pe 8 străzi;

Lotul 2, semnat de asemenea cu Asocierea CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A. – CONS ELECTRIFICAREA INSTAL S.R.L., în valoare de 15.029.721,70 lei, pentru reabilitarea și extinderea a circa 10 km de rețele de apă și canalizare, pe 11 străzi;

Lotul 3, semnat cu Asocierea TUBULAR TEHNO SISTEM S.R.L. – TERMOPRO EDIL S.R.L., în valoare de 22.304.410,39 lei, pentru reabilitarea și extinderea a peste 16 km de rețele de apă și canalizare, pe 25 de străzi.

Durata contractului, pentru toate cele trei loturi, este de 24 luni perioada de execuție, urmate de 60 de luni perioada de garanție.

Contractul de lucrări „Execuție rețele de apă si canalizare Timișoara Nord”. Acesta face parte „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”.

In sudul Timnisoarei se vor efectua lucrari pe 48 de strazi, contractul semnat fiind impartit tot in 3 loturi. Pentru doua dintre ele a fost semnat acum contractul, al treilea fiind in curs licitatie.

Lotul 2, semnat cu Asocierea ROMTIM INSTAL S.R.L. – EUSKADI S.R.L., în valoare de 24.589.369,27 lei, pentru reabilitarea și extinderea a peste 9 km de rețele de apă și canalizare, pe 19 străzi;

Lotul 3, semnat cu Asocierea TUBULAR TEHNO SISTEM S.R.L. – TERMOPRO EDIL S.R.L., în valoare de 28.091.481,54 lei lei, pentru reabilitarea și extinderea a peste 8 km de rețele de apă și canalizare, pe 10 străzi.

Durata contractului, pentru toate cele trei loturi, este de 24 luni perioada de execuție, urmate de 60 de luni perioada de garanție.

Contractul de lucrări „Execuție rețele de apă si canalizare Timișoara Sud”. Acesta face parte „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 30,4 milioane euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 10,8 milioane euro co-finanțare Aquatim. Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Paul spune:

  Ok, dar n-am înțeles ce caută să pozeze în cadru lemurul Fritz în toată povestea…

 2. apacurata spune:

  Pe cind buletine zilnice de analiza a apei dar de la laboratoare independente,in toate localitatile,unde este prezent acest tim cu apa , poate in acest deceniu o sa reuseasca , sa vada tot romanul pe ce da banii,si nu putini,pina atunci sint doar povesti vinotoresti

 3. d&ian spune:

  „Noi rețele de apă și canalizare”… daaar hey, stimată conducere Aquatim… cum rămâne totuși cu nenumăratele guri de canalizare din tot orașul – astupate pur și simplu de pământ ?!? E toamnă, vin ploiele și iar veți fi/ vom fi luați prin surprindere de ploi 🤔