Noi restrictii impuse in Italia. A fost introdus ‘super-certificatul’ verde

Luni au intrat in vigoare in Italia noi restrictii, menite sa franeze raspandirea noului coronavirus, odata cu introducerea “super-certificatului verde”, care restrictioneaza si mai mult activitatile persoanelor nevaccinate impotriva COVID-19.

Certificatul verde era deja obligatoriu in autobuz, metrou si la targurile de Craciun, relateaza EFE.

Noul certificat, eliberat cetatenilor italieni vaccinati cu schema completa si celor care au trecut prin boala, va fi necesar pentru a putea intra in baruri, restaurante, cinematografe, teatre si discoteci, precum si pentru a putea participa la evenimente sportive, petreceri si la ceremonii publice pana la 15 ianuarie, scrie stirileprotv.ro.

Ministerul Sanatatii din Italia a lansat o aplicatie ce permite verificarea validitatii “super-certificatului verde”, asa cum este numit acesta in Italia, si care va avea o valabilitate de noua luni dupa ultima doza de vaccin si de sase luni pentru cei care s-au vindecat de COVID-19.

In schimb, certificatul verde clasic, care se poate obtine si in baza unui test antigen negativ, va fi obligatoriu pentru a putea merge la munca sau pentru a tranzita zonele comerciale, nu insa si la sfarsit de saptamana, cand trebuie prezentat “super-certificatul” verde.

Agentii de politie, carabinierii si personalul angajat in gestionarea transportului in comun vor putea sa solicite noul certificat celor care calatoresc cu autobuzul sau cu metroul, incepand cu varsta de 12 ani. Minorii vor trebui sa prezinte si ei documentul, a decis guvernul italian, care insista asupra sigurantei mijloacelor de transport in comun.

Accesul in baruri, restaurante si alte locuri de agrement va fi controlat de agenţii politiei locale, iar cei care nu vor putea prezenta documentul vor fi pasibili de amenzi cuprinse intre 400 si 1.000 de euro.

Foto: dw.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...