Noutati :

Noi promisiuni: baze polisportive in fiecare cartier din Timisoara, pana in 2016, cu acces liber pentru timisoreni

25 februarie, 2013 - 09:53 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. In urmatorii 3 ani, am putea avea in Timisoara cate o baza sportiva in fiecare cartier. Sunt vizate 8 zone, potrivit unui proiect de hotarare care se va afla in curand pe mesele consilierilor locali. Dar cu ce bani?

Asadar, pe langa bazinele de inot pe care Executivul Primariei Timisoara vrea sa le construiasca, alesii locali mai vor si minimum 8 „baze poli-sportive de cartier” in fiecare zona din oras.

Motivele? Sportul de masa trebuie dezvoltat in Timisoara, timisorenii sa faca tot mai mult sport, spatiile nefolosite din oras sa aiba o intrebuintare, iar numarul de baze de agrement si sport trebuie crescut, se arata intr-o anexa atasata proiectului de hotarare publicat pe site-ul Primariei Timisoara.

Practic, proiectul are in vedere constructia unor baze polisportive, „in vederea facilitarii dezvoltarii sportului de intretinere si de masa, cu acces liber pentru cetateni, si pe baza unor taxe, aprobate de catre Consiliul Local, pentru alte activitati sau competitii”. Aceasta cu toate ca nu s-au gasit inca fonduri pentru construirea acestora. Programul se va intinde pe 3 ani: din 1 martie 2013 si pana in 1 martie 2016.

Angajatii Primariei Timisoara trebuie sa identifice mai intai mai multe spatii numai bune de construit, „minimum 8 in municipiu”. Exemple sunt date „terenul din zona Girocului/Soarelui, din zona Ion-Ionescu de la Brad, cartier Plopi”.

Dar cu ce bani? Proiectul de hotarare nu prevede nicio sursa de finantare. Se merge tot pe sperante. Alesii spera sa gaseasca fie surse de finantare proprii, fie din bugetul de stat sau din diverse programe de finantare. Asadar, inca o promisiune din partea autoritatilor locale.

„Se vor inventaria terenurile proprietatea Consiliului Local Timisoara pretabile pentru astfel de investitii. Se vor elabora studiile de fezabilitate aferente, cu indivizualizarea costurilor investitiilor, iar sumele rezultate se vor insera in proiecte de buget in perioada 2013 – 2016 pentru constructia acestor baze sportive. In acelasi timp se vor identifica noi surse financiare pentru finantarea acestui program”, se arata in proiectul semnat de consilierii Vasile Ruset, Ciprian Jichici si Romanita Jumanca, de la USL.

________

UPDATE: Consilierii locali au aprobat proiectul de hotarare care prevede construirea de baze poli-sportive in cartierele Timisoarei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Comentariile sunt de prisos, Timisoara are nevoie de multe proiecte, acesta este unul dintre ele, macar de s-ar implini.