Noutati :

Noi programe de formare profesionala pentru accesarea de fonduri europene oferite de CCIAT. Cui se adreseaza?

27 ianuarie, 2016 - 11:23 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
2

TIMISOARA. Lansarea primelor masuri de finantare din PNDR 2014-2020 aduce o serie de elemente si solutii inovative care vor asigura o gestionare eficienta si transparenta a fondurilor europene si totodata va facilita accesul la finantare. Aceasta facilitare este asigurata prin scurtarea perioadelor de evaluare si selectie a proiectelor si prin aplicarea de simplificari procedurale si mecanisme utile potentialilor beneficiari.

In acest context, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala vine in sprijininul celor interesati cu programe de formare profesionala dedicate prinvind accesarea fondurilor europene.

Astfel, in perioada 15 -19 februarie 2016 (luni – vineri, intre orele 1600– 2000), la Centrul Regional de Afaceri din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, CCIAT organizeaza cursul Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europeana (COR 242213).

Certificatele obtinute la absolvirea cursului au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei., iar cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Cursul se adreseaza institutiilor si companiilor private care doresc dezvoltare cu propriile forte prin atragerea de fonduri europene pentru finantarea proiectelor de perspectiva, respectiv membrilor echipei de proiect care, la finalul cursului, vor obtine competente / abilitati specifice, pentru un proiect de succes.

Cursul acopera tematica necesara pentru scrierea unei cereri de finantare si implementarea proiectului, indiferent de tipul de proiect sau sursa finantarii:
– Programe de finantare prin care se pot obtine bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / institutiei;
– Pasii / etapele pentru obtinerea unei finantari nerambursabile;
– Modul de completare a unei cereri de finantare;
– Accesarea si utilizarea corecta a fondurilor europene;
– Ce implica din partea firmei / institutiei gestionarea unui proiect finantat din fonduri structurale;
– Nereguli si fraude in realizarea si derularea proiectelor ce beneficiaza de cofinantare europeana.

Se va lucra direct pe baza Ghidului Solicitantului.

Cu un puternic caracter practic si aplicativ, cursul da posibilitatea conceperii unui proiect viabil pornind de la scopul si obiectivele firmei aplicante. Traineri cu experienta in domeniu vor oferi consiliere si indrumare prin proceduri legislative, vor prezenta exemple de buna practica si vor raspunde intrebarilor si problemelor aferente tematicii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Loc de munca bine platit fara stres, conditia de baza este sa fi neam cu cineva din sistem caci nici ei nu stiu de ce sunt acolo

 2. „Cursul se adreseaza institutiilor si companiilor private care doresc dezvoltare cu propriile forte prin atragerea de fonduri europene pentru finantarea proiectelor de perspectiva, ” asa arata anuntul. Insa ati citit noul Ghid ? Nu ajunge sa-ti doresti sa aplici fonduri europene, ghidul limiteaza acest lucru – vezi capacitatea operationala:
  „Criteriu de verificarea a eligibilitatii – ani de experienţa
  Solicitantul a implementat cel putin 1 proiect cu finanțare nerambursabilă (în calitate
  de beneficiar sau partener)
  ŞI
  Fiecare partener are experienţă în implementarea a cel puţin 1 proiect cu finanţare
  nerambursabilă și/sau are experienţă de cel puţin 6 luni în domeniul activităţilor proiectului .”
  Asadar, daca nu esti un dinozaur care deja ai implementat proiecte, nu poti face nimic. Din pacate intentia si bunul simt nu ajung.