Noutati :

Noi probleme cu mastile pentru persoanele vulnerabile. Contractul ar putea fi reziliat

23 august, 2020 - 07:29 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
1

La finalul lunii iunie autoritatile anuntau ca s-a incheiat licitatia pentru mastile care urmau sa fie distribuite gratuit persoanelor vulnerabile. Castigatoare a fost declarata firma Naguma Medical Suply, care prin contract se angaja sa livreze 115 milioane de masti, in numai 7 zile.

CITESTE SI: Localitatile din care sunt cei 18 pacienti nou confirmati cu COVID in Timisoara si in judet. Cati sunt internati acum in stare grava la Terapie Intensiva 

Pana in prezent, nicio masca nu a fost livrata de firma castigatoare, iar autoritatile nu mai asteapta. Premierul Ludovic Orban le-a dat termen castigatorilor pana luni sa livreze intreaga cantitate prevazuta in contractul. In caz contrar, intelegerea urmeaza sa fie reziliata.

„Saptamana urmatoare urmeaza ca Ministerul Sanatatii sa ia o decizie, care e foarte clara: rezilierea contractului in cazul in care luni nu vin cu mastile cei care au castigat licitatia si trecerea la firma de pe locul doi pentru a livra mastile care sunt prevazute in contract… Licitatia s-a derulat, a fost selectat castigatorul, la cel mai mic pret. Castigatorul s-a angajat sa livreze in termen de 7 zile, care a fost prevazut in licitatie. Dupa ce a fost declarat castigatorul a fost contestata licitatia, atat la CNCS, cat si in instanta. Au depus contestatii trei firme. Sigur, ca au fost respinse contestatiile. Dupa ce s-a semnat contractul-cadru cu toti participantii la licitatie s-a trecut la semnarea contractului subsecvent cu castigatorul licitatiei. Castigatorul licitatiei avea obligatia ca in termen de 5 zile sa depuna scrisoarea de garantie, urmand sa inceapa cele sapte zile de derulare a contractului. Suntem in situatia in care castigatorul licitatiei nu a depus in termenul legal de 5 zile, crezand ca beneficiaza de clauza de remediere, care este inclusa in contractul respectiv„, a declarat duminica primul ministru, Ludovic Orban.

In cazul in care firma castigatoare va livra mastile pana luni, acestea vor fi trimise directiilor de sanatate publice in termen de 7 zile si urmeaza sa fie impartite celor care au nevoie de ele de asistenti medicali si mediatori sanitari. Fiecare persoana eligibila urmeaza sa primeasca gratuit 50 de masti, iar la nivelul intregii tari aproximativ 2.300.000 de oameni vor beneficia de acestea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Masuri imediate:
    – amenda de min. 1.000.000 RON ptr. firma
    – cei care au mediat achizitia sa mearga la reinstruire.
    – mai sus alte masuri, cu corectie in RON