Noutati :

Noi probleme cu cardul de sanatate! Sistemul a cazut!

14 februarie, 2016 - 11:26 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Noi defectiuni in cadrul sistemul cardului de sanatate au fost detectate duminica, 14 februarie. Potrivit reprezentantilor CNAS, acestea urmeaza sa fie solutionate pana luni, astfel ca medicii sa isi poate desfasura programul in mod normal.

„In data de 14 februarie s-a constatat o defectiune in functionarea cardului de sanatate. Mai exact, sistemul CEAS nu poate confirma semnarea serviciilor prin utilizarea cardului. La introducerea cardului in cititor este solicitat pin-ul, dar in momentul transmiterii serviciului in PIAS (Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate), nu este intregistrata semnatura cardului, raman inregistrate doar serviciul, amprenta de timp si numarul cardului utilizat. Aceasta problema va fi remediata in cursul zilei de 15 februarie. CNAS va anunta cand sistemul cardului va fi functional”, se precizeaza in comunicatul de presa remis de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Pana la remedierea problemei, confirmarea semnarii prin cardul de sanatate a serviciilor medicale, prescrierii retetelor sau eliberarii medicamentelor vor putea fi efectuate in modul offline.

Citeste mai multe aici.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...