Noutati :

Noi modificari la ADMITEREA IN LICEU, in functie de o anumita medie! Vezi ce schimbari anunta ministrul Educatiei!

4 februarie, 2013 - 01:09 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Remus Pricopie, ministrul Educatiei, anunta ca ar putea fi facute schimbari importante in privinta admiterii la liceu . Potrivit acestuia, nu toti copiii ar trebui sa urmeze liceul.

Intr-un interviu acordat Agentiei de Presa NewsIn, Pricopie spune ca ia in calcul posibilitatea ca la liceu sa fie admisi doar elevii care au o anumita medie.

Remus Pricopie face o „radiografie” a sistemului de invatamant, vorbeste despre numarul mare de profesori care se vor pensiona in urmatorii ani, si spune ce schimbari vor avea loc in sistemul educational. De asemenea, Pricopie face referire si la o serie de masuri pe care le considera viabile pentru a creste rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat, dar spune si ce isi propune, in calitate de ministru, in ceea ce priveste invatamantul profesional.

Avem copii care intra la liceu pentru ca avem clasa a IX-a obligatorie cu medii sub 5 si atunci de ce ne miram ca acest copil nu reuseste sa termine liceul sau nu reuseste sa susţina examenul de bacalaureat? Eu cred ca invaţamantul profesional si tehnic poate sa inceapa foarte bine de la clasa a IX-a si ca acest copil trebuie sa aiba posibilitatea, pe de-o parte, sa inveţe o meserie, si aici este o alta discuţie apropo de ce oferim pentru ca sunt meserii in Romania pentru care nu gasesti formare”, a spus ministrul.

Evident, oricine se uita pe cifre nu poate sa ajunga decat la o singura concluzie: rezultatele sunt slabe. in momentul in care vorbesti de judeţe in care ai procent de sub 50% sau in momentul in care vorbesti de licee in care ai promovabilitate zero, evident ca nu poţi sa spui altceva decat ca rezultatele sunt slabe. Acum, mai este o discuţie pe care trebuie sa o avem. Un aspect este legat de ce am menţionat mai devreme, cine a intrat in liceu sau care este nivelul celui care a intrat in liceu ca sa stii la ce nivel sa te astepţi cand iese din liceu. Or, in momentul in care se vor clarifica aceste lucruri, si eu cred ca le vom clarifica foarte repede, respectiv sa construiesti trasee pentru elevi in funcţie de capacitaţile lor, cred ca este un prim pas. Nu vreau sa spun acum ceva care s-ar putea transforma in breaking-news, dar nu exclud varianta in care pentru a intra intr-un liceu sa fie nevoie sa ai o anumita medie. Altfel, intri pe zona de formare profesionala pentru ca daca nu introduci aceasta masura ii chinuiesti intr-un fel si pe copii si ii chinuiesti si pe profesori or rezultatele nu au cum sa fie bune. Al doilea lucru: trebuie sa ne asiguram ca acesti copii invaţa pe parcursul celor patru ani de liceu si se pregatesc pentru examentul de bacalaureat, iar aici cred ca o discuţie foarte importanta este cea legata de programele de studiu, curriculum si manuale, cat de atractive sunt aceste manuale?„, a adaugat Remus Pricopie.

Citeste interviul integral aici!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...