Noutati :

Noi masuri DSP in focarul de infectie cu coronavirus de la Maternitatea Odobescu din Timisoara, dupa ancheta epidemiologica facuta in spital. Ce-au gasit inspectorii sanitari

9 aprilie, 2020 - 06:20 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. A fost finalizata ancheta epidemiologica realizata de Directia de Sanatate Publica la Maternitatea Odobescu din Timisoara, iar in urma verificarilor au fost anuntate noi masuri care intra in vigoare de joi, 9 aprilie.

CITESTE SI: Un al saptelea bebelus din lotul de 10 confirmati initial cu coronavirus, la Maternitatea Odobescu din Timisoara, are rezultat negativ la retestare. Sunt asteptate si ultimele trei analize

Astfel, DSP Timis a emis mai multe recomandari pe care spitalul trebuie sa le respecte, pentru a evita raspandirea imbolnavirilor cu coronavirus:

– Recomandări pentru reorganizarea fluxului la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara;
– Stabilirea standardului de echipament pentru fiecare zonă, obligatoriu pentru întreg personalul și pe întregul parcurs al programului de activitate;
– Restrângerea internărilor, cu centralizarea zilnică, nominală, a tuturor cazurilor acceptate de către managerul spitalului, alături de natura specifică a cazurilor medicale;
– Reorganizarea modului de lucru și identificarea unitară, în întreaga arhitectură a rețelei de spitale publice din județul Timiș, a disponibilităților de internare a gravidelor, spitale care dispun de secții de Obstetrică-Ginecologie.

In acelasi timp, DSP Timis anunta ca a luat legatura cu institutiile de sanatate publica pe raza carora au fost externati o parte dintre bebelusii depistati pozitiv la Maternitatea Odobescu, pentru ca acestia sa fie retestati.

„Nu în ultimul rând, pentru a elimina orice risc, s-a pus în discuție testarea persoanelor care se adresează unităților sanitare, cu accent asupra gravidelor. În cazul urgențelor (gravide în travaliu), având în vedere că timpul foarte scurt de intervenție nu ar permite efectuarea unei testări, nici anamneza riguroasă și examenul obiectiv, acestea pot să fie direcționate către un spital care tratează infecțiile cu noul coronavirus SARS-CoV-2 sau chiar să rămână internate în instituția medicală de primă adresare”, transmit reprezentantii DSP Timis.

Inspectorii Serviciului Control in Sanatate Publica vor face zilnic verificari pentru a vedea daca sunt respectate noile recomandari impuse Maternitatii Odobescu.

„Pentru toate cazurile confirmate pozitiv pentru infecțiile cu noul coronavirus SARS-CoV-2, la nivelul județului Timiș, DSP desfășoară anchete epidemiologice și dispune măsuri în consecință.

În paralel, se continuă acțiunea de verificare din punct de vedere igienico-sanitar a spațiilor de cazare destinate persoanelor carantinate sau destinate odihnei personalului medical, din cadrul unităților sanitare care tratează pacienți pozitivi sau suspecți. Similar, au fost supuse controlului și societățile care oferă în sistem catering hrana persoanelor carantinate. În conformitate cu prevederile legislative actuale, operațiunile de dezinfecție în spațiile de carantină sunt coordonate, astfel încât, la finalul unei serii de 14 zile, se asigură dezinfecția completă, efectuată de către operatori autorizați în acest scop și cu substanțe avizate de Ministerul Sănătății”, au adaugat reprezentantii DSP Timis.

In plus, DSP Timis anunta ca personalul de care dispune este, in prezent, prea putin pentru nivelul cerintelor din aceasta perioada, astfel ca au fost demarate procedurile de suplimentare a numarului de angajati.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri