Noi masuri de relaxare de la inceputul lunii august, anuntate de premierul Florin Citu. Ce se intampla cu masca de protectie

De la 1 august in Romania vor intra in vigoare noi masuri de relaxare a unor restrictii.

CITESTE SI: Crestere importanta a numarului de noi cazuri de COVID 19 in Romania, in ultimele ore. Sunt aproape 100 de noi imbolnaviri, 6 dintre ele in Timis 

In aceasta etapa este vizata eliminarea unor restrictii pentru evenimentele in aer liber. O spune premierul Florin Citu, cel care a precizat si ca vom purta in continuare masca de protectie.

Nu scapam de masca în interior, deocamdata. Sunt relaxari mai mult de evenimente in aer liber. Dar ora nu se schimba, tot ora 2,00 noaptea va ramane… Nu sunt foarte multe relaxari. Asa cum arata acum situatia, mergem pe ce avem, in afara de cateva lucruri pe evenimente. Eu zic ca suntem intr-o situatie foarte buna„, a declarat Florin Citu la Parlament.

Seful de la Palatul Victoria a vorbit si despre pregatirea pentru valul 4 al pandemiei. Prim ministrul spune ca autoritatile au o singura strategie pentru a-l combate, vaccinarea, scrie hotnews.ro.

Suntem precauti. Singura pregatire pentru valul 4 este vaccinarea. Raman vaccinuri si pentru a treia doza. Asteptam decizia, dar specialistii se indreapta spre acest lucru. Ei ne vor spune ca trebuie administrata. Asa arata directia in care merg discutiile„, spune premierul Citu.

Despre valul 4 al pandemiei a vorbit si colonelul Valeriu Gheorghita, care estimeaza ca pana la sfarsitul lunii august varianta Delta a coronavirusului va deveni predominanta in Europa. Coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania spune ca noul val va fi unul mai agresiv, insa totul depinde si de gradul de imunizare a populatiei.

Expertii estimeaza ca, intr-adevar, valul 4 va fi mult mai agresiv decat valurile de la acest moment, diferentele fiind legate de nivelul de imunizare din populatie, nivelul de vaccinare. Cu cat numarul si procentul persoanelor vaccinate este mai mare si aici ma refer in mod deosebit la persoane vulnerabile, cu atat consecintele negative, traduse prin numarul de persoane spitalizate, numarul de persoane admise in sectia de terapie intensiva si numarul de decese, va fi mai mic. Cu cat numarul persoanelor vulnerabile este mai scazut ca acoperire vaccinala, cu atat riscul de crestere a numarului de persoane spitalizate cu formele severe si persoane care din pacate pot sa isi piarda viata„, a declarat Valeriu Gheorghita.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.