Noutati :

Noi lucrari la viitorul pasaj ce va lega Centura Sud de drumul Timisoara – Moravita. Arheologii se pregatesc de ultima cercetare in teren. Foto

1 august, 2020 - 08:51 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu o saptamana au pregatit platformele pentru forajele la pilotii podului care va fi ridicat la intersectia cu DN 59 Timisoara – Moravita, in ultimele zile, muncitorii care fac Centura de Sud la Timisoara au lucrat la foraje si stabilizare cu dorosol.

In acest loc se va amenaja un nod rutier care va cuprinde un pasaj si un sens giratoriu. De aici, cand Varianta de Ocolire Sud va fi gata, soferii veniti din zona Lugojului isi vor putea continua drumul spre granita cu Serbia.

Tot saptamana aceasta, pe traseul centurii au mai avut loc demolari de constructii, relocari de retele de apa si de telecomunicatii, deviere canale ANIF, betonari pentru podete, hidroizolatii, umpluturi de pamant si cofrari pentru drenaje.

Zilele acestea arheologii vor finaliza cercetarea la situl 7, iar apoi vor trece la situl 2, ultimul dintre cele 8 de pe traseul Centurii Timisoara Sud.

De la inceperea lucrarilor, s-a decopertat stratul vegetal in 12 puncte de pe intregul traseu de aproximativ 25,7 km al centurii, au fost executate platformele pentru foraje in 9 puncte, alte 4 puncte fiind abordate pentru foraje la viitoarele poduri din zona localitatilor Chisoda, Giroc si Mosnita Noua. S-au mai executat foraje pentru pasajele de la conexiunea cu DN 59 Timisoara – Sag – Moravita si DJ 592 Timisoara – Mosntia Noua„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...