Noi ii scoatem din inchisori, sarbii au adoptat pedepsa cu puscarie pe viata pentru violatorii si ucigasii copiilor si femeilor insarcinate

Parlamentul Serbiei a adoptat marti amendamentele la Codul Penal prin care se introduce inchisoare pe viata fara posibilitatea eliberarii conditionate pentru violarea si uciderea copiilor, femeilor insarcinate si a persoanelor cu handicap.

Aceste modificari ale Codului Penal fac parte din initiativele Fundatiei „Tijana Juric”, care au fost sustinute de semnaturile a 160.000 de cetateni. Votul a fost urmarit din galeria Parlamentului de fondatorul Fundatiei Igor Juric, care a lansat initiativa aceasta dupa uciderea brutala a fiicei sale minore. Prezenta sa a fost salutata de parlamentari cu aplauze. La vot nu au participat o partea dintre parlamentarii din opozitie care boicoteaza activitatea Parlamentului, transmite Rador.

Prin amendamentele adoptate la Codul Penal s-a abrogat pedeapsa de la 30 la 40 de ani si s-a introdus in schimb condamnarea pe viata pentru cele mai grave infractiuni.

Pedeapsa este prevazuta pentru infractiunea de ucidere a reprezentantilor celor mai inalte autoritati de stat infractiuni grave impotriva ordinii constitutionale si securitatii Serbiei, asociere pentru a se comite acte penale, genocid, crime impotriva umanitatii, crime de razboi impotriva populatiei civile, crime de razboi impotriva ranitilor si bolnavilor, terorism. Pentru aceste infractiuni se prevede ca cel condamnat la inchisoare pe viata sa poata fi eliberat conditionat dupa ce a ispasit 27 de ani din pedeapsa, ceea ce nu este cazul cu ucigasii si violatorii de copii si femei insarcinate si persoane cu handicap. Prin modificarile aduse legii s-au inasprit pedepsele pentru infractorii recidivisti, pentru abuz si tortura, violenta domestica, evaziune fiscala, crima si abuz de animale, obstructionarea persoanelor oficiale in exercitarea functiei lor, agresarea unui cetatean in exercitiul functiunii, participarea la un grup care obstructioneaza o persoana oficiala si pentru un comportament violent la evenimente sportive. Prin modificarea legii se introduce o noua infractiune de atac asupra avocatilor, care a fost solicitarea Asociatiei Baroului Serbiei.

Parlamentul Serbiei a adoptat de asemenea, amendamente la Legea privind procedura penala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. de asta era nevoie pentru asemenea legislatie? sa moara copilul unui „important”?