Noutati :

Noi focare de pesta porcina in Timis, unul la Smithfield, celalalt intr-o gospodarie. Zonele afectate si masurile anuntate de autoritati

21 aprilie, 2021 - 12:11 PM
Autor: Daniel Neacsu      
Categorie: SOCIAL
0

Noi cazuri de pesta porcina au fost depistate in judetul Timis. Potrivit autoritatilor, urmeaza ca mai multe animale sa fie sacrificate.

CITESTE SI: 6 suspecti anchetati de politie in cazul crimei sangeroase intre migranti la Timisoara. Video cu momentul atacului 

Virusul a fost confirmat intr-o gospodarie din localitatea Honorici, dar si la o ferma din Gataia Noua apartinand Smithfield.

Prefectul Zoltan Nemeth a convocat o sedinta a Centrului Local de Combatere a Bolilor, in cadrul careia s-a emis o hotarare in baza careia au fost stabilite zonele de protectie si supraveghere din jurul focarelor si s-a decis uciderea imediata a porcilor bolnavi.

A fost stabilita zona afectata pe o raza de 13 kilometri, la cazul de la Honorici. Astfel, zona de protecție 0-3 km cuprinde localitatile Honrici, Pini, Victor Vlad Delamarina. Zona de supraveghere 3-10 km cuprinde localitatile Lugoj, Tapia, Lugojel, Maguri, Gavojdia, Olosag, Stiuca, Padureni, Dragomiresti, Visag, Pietroasa Mare, Hodos, Herendesti.

Si in jurul celui de-al doilea caz, zona afectata este tot pe distanta a 13 kilometri. Astfel, zona de protecție (0-3 km) cuprinde: localitatea Berecuta si  exploatatia comerciala suine – ferma Gataia 2 apartinand SC Smithfield Romania SRL. Zona de supraveghere (3-10 km) cuprinde localitatile: Opatita, Birda, Sculia, Gataia, Semlacu Mare, Semlacu Mic, Butin, Percosova, Rovinita Mica, Brestea, Rovinita Mare, Singeorge, din judetul Timis si localitatea Maureni, din judetul Caras-Severin si exploatatiile comerciale suine – ferma Gataia si ferma Birda, apartinand SC Smithfield Romania SRL.

Pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...