Noutati :

Noi detalii despre campania de imunizare anti-COVID. Presedintele Klaus Iohannis: Vaccinarea se va face la locul de munca, in centre fixe sau drive-through

23 noiembrie, 2020 - 08:19 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
1

Dupa ce medicul militar Valeriu Gheorghita, omul care conduce campania de vaccinare anti-COVID, a dezvaluit ca vor fi infiintate centre in tara in care serul va fi tinut la temperaturi extrem de scazute pana la administrarea sa romanilor, presedintele Klaus Iohannis a oferit noi detalii despre modul in care va fi facuta imunizarea populatiei.

CITESTE SI: Spitalele militare, depozite pentru vaccinul anti-COVID. Medicii scolari si studentii vor ajuta in campania de vaccinare 

Presedintele a confirmat ca personalul din domeniul sanatatii va avea prioritate la vaccinare si se va face etapizat.

Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare impotriva SARS-CoV2 fac parte: personalul din domeniul sanatatii, tot personalul din domeniul sanatatii, ca si cel din centre rezidentiale si medico-sociale, populatia cu risc ridicat de evolutie severa in cazul infectiei si personalul din domenii-cheie, esentiale bunei functionari a societatii. Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare si initierea acestora vor fi stabilite in functie de aprobarea, productia si alocarea unuia sau mai multor vaccinuri catre fiecare tara, folosindu-se o procedura specifica in functie de vaccin. Vaccinarea se va realiza la locul de munca pentru personalul din domeniul sanatatii si prin centrele de vaccinare fixe si mobile, echipe mobile, reteaua de medicina de familie si centre drive-through pentru celelalte categorii de populatie„, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Seful statului spune ca strategia de vaccinare anti-Covid a fost pusa la punct si urmeaza sa fie supusa la vot in Consiliul Suprem de aparare a tarii. Klaus Iohannis a afirmat insa ca inainte de inceperea campaniei de vaccinare este nevoie si de o alta, de informare.

Comunicarea clara si transparenta cu cetatenii, si în special cu grupurile tinta, este esentiala, la fel ca si combaterea dezinformarii si a diseminarii informatiilor false. Toate informatiile oficiale vor fi comunicate pe un site special, dedicat campaniei. Comitetul national de coordonare a avut deja discutii atat cu organizatiile profesionale, cât si cu asociatiile de pacienti si îsi propune în continuare sa deruleze o serie de întâlniri cu corpul medical, dar si cu reprezentantii mass-media. Este foarte important de stiut ca vaccinurile, odata aprobate de organismele internationale de profil, sunt sigure, sunt eficiente si reprezinta singura solutie viabila de a pune capat acestei pandemii„, a mai declarat presedintele.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cum , nu politicienii( demnitarii) se vaccineaza primii? Cred ca au gresit ordinea ! Refaceti planificarea !