Noutati :

Noi cote de aparare depasite pe Bega. Anuntul specialistilor de la Apele Banat

24 iunie, 2020 - 11:20 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. In urma precipitatiilor insemnate cantitativ, cazute in ultimele 12 ore, pe raul Bega, in judetul Timis (31,2 l/mp-la statia hidrometrica Poieni si 30,6 l/mp la statia hidrometrica Luncani), s-au inregistrat cresteri de debite pe cursul superior al raului Bega, ajungandu-se la depasirea cotei de inundatie la s.h. Faget, informeaza Administratia Bazinala de Apa Banat. ABA Banat, prin Formatia Faget, a monitorizat cu atentie zona Begai superioare. Nu au fost inregistrate inundatii in zona.

In acest moment, pe cursul superior al raului Bega debitele si nivelurile sunt in scadere, urmand sa creasca pe cursul mijlociu si inferior, la statiile hidrometrice Balint si Chizatau.

Pe cursul raului Timis, au cazut in cursul serii si a noptii trecute precipitatii importante, la statia hidrometrica (s.h.) Rusca Teregova – 63l/mp, iar la s.h. Fenes – 45,5 l/mp. Aceste precipitatii au dus la atingerea si depasirea cotelor de aparare.
Au fost inregistrate cresteri pe cursul superior al raului Timis si a afluentilor de dreapta, amonte si aval de s.h. Caransebes, depasindu-se cota de atentie (cod galben hidrologic) pe raul Sebes, la s.h. Turnu Ruieni si pe raul Bistra, la s.h. Obreja. La aceasta ora se inregistreaza debite in scadere pe cursul superior al raului Timis.
Raman cresteri de debite si niveluri pe cursul mijlociu al raului Timis care la s.h. Lugoj este pe cod galben hidrologic (faza I depasita).

ABA Banat monitorizeaza in permanenta debitele si nivelurile cursurilor de apa, dar si constructiile hidrotehnice administrate in spatiul hidrografic Banat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...