Noi contracte semnate. Se reabiliteaza cu 2,5 milioane de euro, din PNRR, doua centre sociale din Timis

TIMISOARA. Vor porni santierele la Recas si Gavojdia, acolo unde urmeaza sa intre in reabilitare mai multe cladiri din subordinea Consiliului Judetean. Totul, dupa ce au fost semnate inca doua contracte de finantare depuse prin PNRR.

Astfel, la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Constantin Paunescu din Recas vor fi executate lucrari de reabilitare termica a cladirii si de modernizare a sistemelor de instalatii, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice si electrice din surse regenerabile. De asemenea, se va realiza termoizolarea peretilor exteriori, a acoperisului si a soclului, precum si schimbarea instalatiei de incalzire, modernizarea instalatiei de apa calda si a celei electrice si nu in ultimul rand, va fi montat un sistem de climatizare cu recuperare de caldura. Valoarea totala a acestei investitii este de 5.897.812,04 lei fara TVA.

Cel de-al doilea proiect pentru care s-a semnat contractul de finantare va asigura renovarea energetica moderata a cladirii Corp C1 – Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrica din Gavojdia. Si in acest caz vor fi executate lucrari de reabilitare termica a cladirii si de modernizare a sistemelor de instalatii din cladire. Dintre lucrarile prevazute, amintim: termoizolare a peretilor exteriori, a acoperisului si a soclului; inlocuirea in totalitate a tamplariei; modernizarea instalatiei de incalzire si a celei de iluminat artificial; dotarea cladirii cu un sistem de ventilatie centralizat si cu unul de climatizare tot centralizat; utilizarea de surse regenerabile; realizarea unui sistem de ventilatie/climatizare cu recuperare de caldura. Valoarea totala eligibila a investitiei este de 4.388.291, 69 lei fara TVA.

Sumele prezentate sunt pentru cheltuielile eligibile finantate 100% prin PNRR, la care se adauga valoarea TVA aferenta cheltuielilor eligibile, suma asigurata din bugetul de stat.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...