Noutati :

Noi cazuri de pesta porcina africana in Timis. Zonele afectate si masurile anuntate de autoritati

15 decembrie, 2020 - 08:08 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMIS. Noi focare de pesta porcina africana descoperite pe fondurile de vanatoare din Timis.

CITESTE SI: Peste 200 de noi imbolnaviri cu COVID si 7 morti, la Timisoara si in judet. Localitatile in care au aparut noi cazuri de coronavirus 

Virusul a fost depistat pe fondul de vanatoare 37 Visag, unde au fost descoperiti 5 mistreti morti. Analizele au confirmat prezenta bolii.

Prefectura Timis a anuntat ca a fost stabilita zona afectata care reprezinta o raza de 13 km de la caz /locul unde au fost gasite cele zece cadavre de porci mistreti.

Zona afectata este formata din:
-zona infectata cu o raza de 8 km care cuprinde urmatoarele localitati:
VISAG,SACOSU MARE, DAROVA, HODOS(DAROVA), HERENDESTI, PIETROASA MARE, HONORICI, PINI.
-zona tampon de inca 5 km in exteriorul zonei infectate care cuprinde urmatoarele localitati:
LUGOJ, V.V.DELAMARINA, OLOSAG, PADURENI(V.V.DELAMARINA) DRAGOMIRESTI, SINERSIG, BOLDUR, JABAR din judetul Timis si localitatile SCAIUS, REMETEA POGANICI, FARLIUG, VALEA MARE,DULEU SI VALEA PAI din judetul Caras Severin.

In zona afectata sunt incluse urmatoarele fonduri de vanatoare: FV 36 OLOSAG, FV38 SACOSU MARE, FV 39 BOLDUR, FV 42 BUZIAS.

Un alt caz de pesta porcina africana a fost descoperit pe Fondul Cinegetic 15 ALIOȘ-apartinând ASOCIAȚIEI DE VANATOARE VALEA LUI LIMAN. In acest caz a fost descoperit un singur mistret mort, la care a fost confirmata boala.

Zona afectata este formata din :
-zona infectata cu o raza de 8 km care cuprinde urmatoarele localitați:
COMEAT,BOGDA,CHRLOTEMBURG,BUZAD,NADAS,HODOS si judetul Arad cu localitatea CUVEJDIA
-zona tampon de înca 5 km în exteriorul zonei infectate care cuprinde urmatoarele localitați :
ALIOS, MASLOC,REMETEA MICA,FIBIS,BENCECU DE JOS,SALCIUA NOUA,HERNEACOVA, STANCIOVA, BRESTOVAT,COSARI din judetul Timis si localitatile NEUDORF,CHESINT,ZABRANI din judetul Arad.

Zona tampon cuprinde si o exploatatie comerciala de suine SC SMITHFIELD ROMANIA SRL – ferma MASLOC.

In zona afectata sunt incluse urmatoarele fonduri de vânatoare: FV 16 SARLOTA, FV 14 PISCHIA, FV 59 GIARMATA, FV 17 NADAS, FV 18 BRESTOVAT, FV 41 CRALOVAT.

Pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...