Noutati :

Noi cazuri de pesta porcina africana in Timis. Zonele afectate si masurile anuntate de autoritati

21 decembrie, 2020 - 03:05 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMIS. Un nou focar de pesta porcina africana descoperit in Timis.

CITESTE SI: 128 de infectati cu COVID confirmati din 163 de teste, in Timisoara si in judet, in ultimele 24 de ore. Avem inca 3 decese si 9 focare active de coronavirus 

Virusul a fost depistat pe Fondul Cinegetic 24 Margina apartinand Directiei Silvice Timis – Ocolul Silvic Cosava.

Prefectura Timis a anuntat ca a fost stabilita zona afectata care reprezinta o raza de 13 km de la caz /locul unde au fost gasite cadavrele unor porci mistreti.

Zona afectata este formata din:

-zona infectata cu o raza de 8 km care cuprinde urmatoarele localitați: MARGINA, SINTESTI, ZORANI, GROSI, NEMESESTI, BULZA, COSTEIU DE SUS, COSEVITA, HOMOJDIA, COSAVA din județul Timis si judetul Hunedoara cu localitatile HOLDEA, COSESTI, BASTEA

-zona tampon de inca 5 km in exteriorul zonei infectate care cuprinde urmatoarele localitati: ROMANESTI, CURTEA, BREAZOVA, BRANESTI, BATESTI, FAGET, TEMERESTI, CRIVINA DE SUS, PIETROASA, FARASESTI, TOMESTI din judetul Timis, localitatile CAPALNAS, VALEA MARE, CAPRIOARA, CUIAS, TOC, ILTEU din judetul Arad si localitatile SALCIVA, POJOGA, TISA, LASAU, FINTOAG, OHABA, LAPUGIU DE JOS, LAPUGIU DE SUS din judetul Hunedoara.

In zona afectata sunt incluse urmatoarele fonduri de vanatoare: FV 24 MARGINA, FV 23 FAGET, FV 25 CURTEA, FV 26 POENI, FV 27 LUNCANI, FV 30 TRAIAN VUIA.

Timp de 7 zile se interzice taierea si miscarea animalelor in localitațile aflate in zona de infectare si zona tampon.
Precizam ca pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...