Noi biruri pe capul locuitorilor din Lugoj. Taxe si impozite majorate cu maximul pe care il permite legea. Semnalul de alarma tras de Calin Dobra

TIMIS. Administratia din Lugoj ,care se afla intr-o degringolada totala, dupa ce primarul ales, Claudiu Buciu (PNL), a fost demis de prefect, pentru ca ar fi incalcat legea si si-a mutat temporar domiciliul in Germania, pregateste acum o noua lovitura pentru locuitorii orasului: vrea sa le majoreze taxele locale cu maximul prevazut de lege.

Lugojenii se vor trezi cu taxe si impozite uriase, dupa ce acestea au fost majorate si in urma cu un an. Situatia a fost semnalata de presedintele PSD, Calin Dobra.

CITESTE SI: Cele 3 cartiere cu cele mai ieftine chirii din Timisoara, inainte de inceperea anului universitar. Mai sunt garsoniere cu sub 100 de euro pe luna si apartamente cu 2 camere care nu ating 200 de euro

Primarul demis al Lugojului nu se lasa pana cand nu aduce orasul, dar si pe locuitorii sai la sapa de lemn. Dupa majorarea de taxe si impozite de anul trecut, stimabilul demis Buciu mai pregateste una! Astfel, de la 1 ianuarie 2023, cresc, din nou, darile locale. Si nu cu putin, ci cu maximul pe care îl permite legea. O sa vina sa ne spuna ca nu are ce sa faca si ca asta prevad noile reglementari legislative. Ei, da! Exista prevazut un minimum si un maximum pentru aceste majorari. Stimabilul le vrea pe cele maxime! Ca si cand ar si face ceva cu banii pe care-i ia de la oameni…”, a anuntat Dobra.

Liderul social-democrat a explicat si care sunt majorarile prevazute de administratie.

Daca trece de votul consilierilor locali, proiectul de hotarare prevede ca din 2023, cn Lugoj, se majoreaza urmatoarele taxe si impozite:
– Pentru terenuri amplasate în intravilan, înregistrate în registrul agricol la alta categorie de folosinta decat cea de terenuri de constructii pentru suprafata ce depaseste 400 mp, majorare cu 300%;
– Pentru teren arabil, fanete, paduri, majorare cu 10%;
– Pentru cladiri si terenuri neîngrijite în intravilan, majorare cu 500%;
– Proprietarii de masini hibrid nu mai sunt scutiti de impozit, platesc 50%
– Pentru mijloacele de transport, se majoreaza cu 50%
– Comerciantii stradali vor plati o taxa de utilizare a locurilor publice cu 30% mai mare
Ce am enumerat este doar o parte din majorarile pe care le va supune votului primarul interimar, prin papusarul sef, primarul demis la orasului”, precizeaza Calin Dobra.

Prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu, l-a demis din functie pe primarul de Lugoj, Claudiu Buciu, dupa ce acesta si-a mutat domiciliul in Germania, timp de doua saptamani. Demiterea din functie a fost contestata in instanta de Claudiu Buciu, care intre timp a devenit consilierul personal al viceprimarului Bogdan Blidariu, care a preluat fraiele administratiei.

Inca este asteptata decizia finala a instantei in privinta lui Buciu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Ar fi fost util poate sa publicati si sumele la care se aplica majorarea, nu doar procentele. D-l Dobra, caruia ii asigurati expunerea mediatica, nu o putea face, ca se facea de ras.
    Cladirile neingrijite tot neingrijite vor ramane, fara constrangeri. Si o multime de fitosi (si fitoase) care conduc hibride au constatat ca e scump/plicticos/neinteresant sa incarci cu curent, daca e PHEV.

  2. Au scumpit la Lugoj ,taxele la terenurile agricole cu 110%,in 2023 ,suntem in filmul Morometii,cind luau si sufletul din om.PNL la Lugoj , sa si ia adio la urmatoarele alegeri!