Noutati :

Noaptea Muzeelor la Timisoara: timisorenii curiosi au vizitat galeriile de arta si muzeele deschise pana dupa miezul noptii

18 mai, 2014 - 10:56 AM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Program special la muzeele si galeriile de arta din Timisoara cu ocazia deja traditionalului eveniment Noaptea Muzeelor. Cu mic cu mare, timisorenii au mers sa admire expozitiile deschise in institutiile culturale.

Muzeul de Arta din Timisoara a fost unul dintre cele mai vizitate, fiind deschis pana la ora 2:00. Cei care au ales sa calce pragul Palatului Baroc care adaposteste Muzeul de Arta au putut urmari, inca de dupa-amiaza, spectacolul „Ariciul” in interpretarea actorilor de la Teatrul Merlin. Spre seara a avut loc vernisajul expozitiei „Doua secole de sticlarie europeana in colectia Muzeului de Arta Timisoara”. Cei care au mers sa admire sticlaria expusa au putut asculta nocturne de Chopin si vizita expozitiile permanente din cadrul muzeului.

Si la Muzeul Satului Banatean au mers multi vizitatori. Timisorenii care au dorit sa ajunga pana acolo au avut la dispozitie, gratuit, autobuzele RATT, care au facut curse regulate pana seara spre Padurea Verde.

Printre institutiile culturale vizitate de timisoreni la Noaptea Muzeelor 2014 se numara si Memorialul Revolutiei, Muzeul Catedralei Mitropolitane, Casa Artelor, Galeria Helios, Galeria Mansarda, Fundatia Triade, Galeria Calina, Galeria Calpe si Galeria Jecza.

Foto: Virgil Simonescu

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor