Noutati :

Nivelul Begai, extrem de scazut in Timisoara. Vor fi probleme la alimentarea cu apa a orasului? Cand scapam de mizeria din canal?

23 iulie, 2014 - 06:37 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Lucrarile de refacere a consolidarilor Canalului Bega, desfasurate pe fonduri europene, impun un nivel extrem de scazut al Begai, sustin reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Banat. Specialistii ABAB monitorizeaza nivelul scazut al apei si spun ca asigura fara probleme necesarul de apa al Timisoarei. Cat despre mizeria de pe Bega, o vom mai vedea cel putin pana in primavara.

Reprezentantii ABAB au inceput lucrarile de refacere a consolidarilor Begai pe fonduri europene. Vorbim de lucrari de amenajare a albiei si a malurilor canalului, pe o lungime de 8,9 kilometri, lucrari „care vor permite crearea si mentinerea unei sectiuni care sa dea voie tranzitarii debitelor mari in conditii de siguranta pentru lucrarile de aparare si, implicit, pentru zonele aparate”, explica cei de la ABAB.

Pentru ca se lucreaza si la structura de reazam a protectiei de mal ce se afla sub nivelul debitului de apa tranzitat prin Bega in oras, specialistii de la Ape au decis sa coboare destul de mult nivelul apei, care va ramane asa jos pana in luna martie a anului viitor.

„Situatia de pe Canalul Bega nu va afecta alimentarea cu apa a municipiului Timisoara, deoarece institutia noastra asigura permanent debitul necesar la priza de apa a Aquatimului, aflata in amonte de Timisoara”, transmit reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Banat.

Reprezentantii Apelor Romane nu vor curata canalul pana cand nu sunt finalizate lucrarile, estimate sa dureze pana in primavara anului viitor. Pana si primarul Nicolae Robu a remarcat cat de murdara este Bega.

CITESTE SI: Nicolae Robu, uluit de mizeria din canalul Bega: Nu am crezut ca vegetatia a napadit chiar in halul acesta!

opiniatimisoarei.ro v-a aratat, la inceputul lunii iulie, o insula de mizerie formata pe canal chiar in zona Parcului Copiilor.

CITESTE SI: A aparut o insula pe Bega! E primul semn ca albia incepe sa fie acoperita de noroi? FOTO si VIDEO!

„Odata cu finalizarea lucrarilor, se va elimina si vegetatia aparuta pe Canalul Bega, asigurandu-se toate conditiile privind transportul de persoane cu vaporete conform preocuparilor administratiei locale”, ne asigura specialistii de la Ape.

Lucrarile derulate de ABAB se desfasoara pe fonduri europene, valoarea totala a proiectului fiind de aproximativ 4 milioane de euro.

CITESTE SI: Se termina lucrarile de consolidare a malurilor Begai din Timisoara cu 4 milioane de euro, bani europeniInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...