Noutati :

Nimic nu dispare, totul se transforma: Acvariul din Piata Operei va fi reconstruit in alta parte, dar inca se negociaza unde

24 iulie, 2012 - 02:10 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. La cateva saptamani dupa ce s-a angajat ca muta sau demoleaza acvariul din centrul Timisoarei, primarul Nicolae Robu inca negociaza cu proprietarii. Exista 2 posibilitati, dar niciuna nu are in vedere zona centrala.

„Avem doua posibilitati, prima ar fi varianta confruntarii ani de zile in instanta, pentru ca ei au acolo o constructie si vor cere drept de superficie (n.r. proprietarii au drept de folosinta a terenului, fiind proprietarii cladirii), chiar daca noi nu dorim sa le concesionam terenul. Evident ca daca s-ar intampla asa ceva, as face uz de toata imaginatia mea pentru a pune piedici activitatii ce se desfasoara acolo, desigur in cadrul legal. I-am facut sa inteleaga asta”, a spus Nicolae Robu.

Cealalta varianta ar fi intelegerea, pe cale amiabila. Primaria Timisoara le va oferi un teren proprietarilor acvariului, pentru mutarea constructiei de sticla. Practic, aceasta va fi refacuta in alta parte. Nu intra in discutie zona centrala, deoarece arhitectura nu permite, spune Robu.

„Nu va pot spune in momentul de fata care ar fi spatiile, asta ar insemna sa facem presupuneri, deocamdata suntem in explorare, inventariem spatii. Este un pas facut, am ajuns la un pact de neagresiune temporara pana gasim solutia, ei nu au mai cerut in instanta drept de superficie. Intr-o forma sau alta, trebuie sa dispara cladirea”, a completat Robu.

Proprietarul Acvariului din centru: N-avem niciun interes sa ne razboim cu Primaria Timisoara

Proprietarii spun ca negocierile sunt in linie dreapta si ca nu se stie cand vor muta constructia.

„Totul depinde de ei, noi suntem pe drumul cel bun. Nu avem de ce sa mergem in instanta atata timp cat mergem pe calea negocierii si a intelegerii, pentru ca si noi suntem interesati ca cetatenii Timisoarei sa se bucure de respect atat din partea noastra, ca si din partea primariei. Daca dansii doresc ca aceasta constructie sa nu fie aici, pai nu va fi, nu e nicio problema. Vrem sa rezolvam pe cale amiabila, nu avem niciun interes sa ne razboim cu Primaria”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Vasile Herman, administratorul societatii SC. ART SRL, proprietar al constructiei de sticla.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. E bine daca se va gasi o solutie pe calea intelegeri, accea constructie trebuie mutata urgent…nu are ce cauta in centrul orasului Timisoara, nu am vazut nimic asemanator in Sibiu, Brasov, Sighisoara, etc…centrul orasului are nevoie de respect.

  2. Propun sa fie mutat acvariul in spatele cladirii in care se afla McDonald, spre muzeu, unde au mai fost, cu ani in urma, mici magazine. Astfel s-ar acoperi si zidul destul de urat.

  3. TOATE ORORILE „MAFIEI CIUHANDU” trebuie demontate URGENT. DEMENTUL COSMAR al RUGINITURILOR de langa Parcul Copiilor si podul MIHELANGELO trebuie deasemenea topit!