Opinia Timisoarei

Nicolae Robu vrea sa interzica biciclistii in centrul Timisoarei! A pregatit deja hotararea de consiliu local prin care sa-i alunge! Vezi ce amenzi le va da celor care mai vin in centru!

UPDATE: Cand minte Nicolae Robu? Scandalul cu interzicerea biciclistilor in centru este pentru primarul Nicolae Robu doar o… ‘disfunctie’. Proiectul nu trebuia sa ajunga pe site sa-l vada toti timisorenii

_________

UPDATE: CITESTE SI: Emil Cristescu l-a sunat pe Nicolae Robu: ‘Interzicerea biciclistilor in centrul Timisoarei nu rezolva nimic. Nu e o masura corecta’. Primarul s-a lepadat de proiect pe Facebook!

_________

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu nu-i are defel la inima pe biciclistii din Timisoara, care sunt tot mai numerosi. Nu vrea sa-i mai vada in centrul orasului si le-a marit amenzile in caz ca indraznesc sa mai treaca prin buricul targului.

Un proiect de hotarare, in acest sens, va fi supus votului consilierilor locali la urmatoarea sedinta de plen. Potrivit acestuia, se introduce o noua reglementare in HCL-ul privind constatarea si sanctionarea contraventiilor pe teritoriul Timisoarei, in articolul 28.

Se interzice „Circulatia pe biciclete in Piata Victoriei, Piata Unirii, strada Marasesti si strada Alba Iulia din Municipiul Timisoara, fara avizul Comisiei de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Timisoara„.

Mai mult, amenda va fi cuprinsa intre 100 si 200 de lei.

In motivarea deciziei se arata ca aceste zone sunt de interes turistic, unde au loc adesea evenimente cultural-artistice, iar biciclistii, care folosesc aceste zone atat pentru tranzit, cat si pentru agrement, ar obstructiona circulatia pietonala si desfasurarea in bune conditii a manifestarilor respective desi au piste pe care le-ar putea folosi sa ocoleasca zonele vizate.

CITESTE SI: Biciclistii din Timisoara, revoltati de decizia lui Nicolae Robu de a le interzice accesul in centrul Timisoarei! Vezi ce spun cei de la Verde pentru Biciclete!

Biciclistii din Timisoara sunt revoltati!

E inadmisibil ce se intampla intr-un asa zis oras european, care vrea sa devina Capitala culturala europeana, sa iti interzica sa mergi cu bicicleta pe trotuar, pe carosabil, acum si in centrul orasului… In toate tarile civilizate se circula cu bicicleta in centrul orasului. Politia trebuie sa isi faca datoria si sa ii amendeze pe cei care merita si merg ca nebunii prin oras. Nu trebuie sa sufere o intreaga comunitate pentru cativa asa-zisi biciclisti care se dau in spectacol„, ne-a spus Valentin-Pokus Alex, un biciclist convins din Timisoara.

Noi am fost foarte incantati in momentul in care s-a deschis circulatia pe strada pietonala. Tot timpul am zis ca trebuie sa existe respect intre biciclisti. Daca e vorba de pietele publice si strada pietonala, eu consider ca ar trebui sa fie accesul liber, cu conditia ca biciclistii sa fie foarte atenti si sa nu raneasca pe nimeni. Niciodata nu am incurajat teribilistii. Sunt constienta ca trebuie sa ducem si o munca de educare in sensul asta, insa mi se pare prea mult sa fie interdictii de acest gen. Nu e in regula sa sufere toti biciclistii din cauza catorva teribilisti„, ne-a spus Romina Faur, coordonator Verde pentru Biciclete.

Orice om de bun simt, chiar daca este el biciclist, pieton sau sofer trebuie sa circule cu grija in locuri publice. Normal ca respect si opinia celor cu copii mici care traverseaza centrul, dar pentru cativa nesocotiti nu trebuie sa sufere o intreaga comunitate de biciclisti. Vreau o tara ca dincolo…”, ne-a spus Marian Mitrofan, un alt biciclist din Timisoara.

CITESTE SI: FOTOREPORTAJ: Biciclist de Timisoara! Aventura cu bicicleta pe aleile de pe malurile Begai, care fie sunt praf si pulbere, fie lipsesc cu desavarsire

Exit mobile version