Nicolae Robu, ultima promisiune: Lansam in premiera campania ‘Timisoara Curata’

TIMISOARA. Cu strazile nematurate de luni de zile, cu orasul sufocat de gunoaie, timisorenii si-au pierdut rabdarea.

CITESTE SI: Oua incondeiate, produse handmade, decoratiuni si momente artistice. Se apropie startul Targului de Paste, la Timisoara

In 11 februarie, primaria Timisoara a iscalit in sfarsit mult asteptatul contract cu firma care se va ocupa de curatenia stradala. Insa, potrivit aceluiasi contract, reprezentantii Brantner Servicii Ecologice SRL are 3 luni la dispozitie sa-si pregateasca operatiunea de salubrizare, sa-si faca planul de actiune, sa aduca utilaje, sa angajeze oameni, sa obtina avize si aprobari.
Chiar daca, potrivit actului semnat, austriecii ar trebui sa se apuce de maturat strazile abia in mai, primarul Nicolae Robu spunea ca a primit asigurari ca cei de la Brantner vor trece la treaba mai devreme, inainte de sarbatorile de Pasti.

Intr-o postare recenta pe Facebook edilul sef revine cu foarte mult optimism la subiectul fierbinte al curateniei si le promite timisorenilor o campanie de curatire a orasului cum n-a mai fost.

LANSĂM CAMPANIA “TIMIȘOARA CURATĂ”!

Orașul nostru a traversat o perioadă cumplită din punct de vedere al serviciilor de salubritate. Am explicat de multe ori care au fost cauzele și oricine de bună-credință a înțeles că nu a fost vorba de dezinteresul cuiva, ci de un concurs de împrejurări nefericite. Consecința, însă, pt noi cei ce trăim în Timișoara a fost aceeași și la fel de greu de suportat ca și dacă era vorba de dezinteres: am ajuns să vedem în jurul nostru mizerie cum n-am văzut niciodată anterior! Vă imaginați cum m-am simțit eu, știind că toate nemulțumirile vin spre mine, fără să am nici cea mai mică vină și nici pârghii legale să rezolv problema rapid.

Acum, greul a trecut! Noul sistem a început să funcționeze.
(1) Operatorul RETIM, care acționează în numele asociației ADID, nu în numele Primăriei, cum a acționat până acum, operator responsabil categoric de mizeria cu gunoi casnic prezentă cvasi peste tot în perioada de criză -hai să-i spunem astfel acelei perioade!- își face acum datoria -evident: întotdeauna e loc de mai bine și noi trebuie să vrem mereu să ajungem la mai bine-.
(2) Primăria a reușit la a doua licitație să încheie contract cu un operator de curățenie stradală -este vorba de firma austriacă BRANTNER- și ÎN CURÂND se va intra în normalitate și la acest capitol, înmulțindu-se coșurile de gunoi, ridicându-se prompt gunoiul din ele, măturându-se și spălându-se cât de des va fi nevoie străzile, piețele și trotuarele!

ANUNȚ, ACUM, ÎN PREMIERĂ, STIMAȚI TIMIȘORENI: VOM DECLANȘA O ADEVĂRATĂ CAMPANIE PENTRU ADUCEREA ORAȘULUI NOSTRU LA NIVELUL DE ORAȘ MODEL DE ORAȘ CURAT! ÎI VOM SPUNE “TIMIȘOARA CURATĂ”!

Conținutul campaniei și programul activităților le vom anunța în curând. Aveți încredere! De la a ne fi rușine cât de murdar ne-a fost orașul, vom ajunge la a ne mândri ce oraș curat avem! Veți vedea!„, a scris primarul Nicolae Robu pe Facebook.

Va reamintim, potrivit constractului semnat in 11 februarie pentru urmatorii 4 ani pentru 72.783.988, 71 lei fara TVA, angajatii Brantner Servicii Ecologice vor actiona pe toate cele 1227 de strazi ale orasului, pe trotuare, alei, parcari, statii STPT, pasaje, poduri, pasarele si zone pietonale. Vor curata carosabilul, malurile canalului Bega, pistele de biciclete si pietele volante, dar si rigolele.

De asemenea, angajatii companiei vor folosi maturi de nuiele sau de plastic, perii, aspiratoare stradale purtate etc., iar in urma acestor activitati carosabilul, rigola carosabilului si suprafata trotuarelor trebuie sa ramana curate, fara praf, nisip sau alte deseuri. Acestia vor spala carosabilul si trotuarele, vor curata vegetatia crescuta spontan in trotuare si la limita bordurilor, vor aduna deseurile stradale: hartii, pungi, cutii, sticle din plastic, obiecte de dimensiuni mici si medii aruncate/abandonate pe strada/trotuar, resturi vegetale, deseurile rezultate din maturatul propriu-zis, in saci de plastic sau in europubele, eurocontainere. Tot angajatii societatii de salubrizare vor strange in gramezi noroiul, nisipul, pamantul sau praful rezultat din razuire, iar toate deseurile vor fi si transportate in aceeasi zi. Au si misiunea de a goli cosurile stradale in saci de plastic sau europubele, sa le spele macar o data pe luna si sa inlocuiasca toate cosurile degradate.

Gunoaiele vor fi transportate fie la Statia de sortare deseuri din Timisoara, fie, dupa caz, la deponeul de la Ghizela, cu achitarea tarifelor stabilite de ADID.

Inspectia curateniei se va face zilnic, iar firma trebuie sa puna la dispozitie 2 masini cu care sa se faca verificarile in teren de catre reprezentantii Primariei.

Daca nu-si face treaba, firma de curatenie va putea fi sanctionata. Mai intai nu i se va plati suprafata stradala care nu a fost maturata, apoi se va trece la sanctiuni suplimentare, respectiv penalitati lunare.

Daca 3 luni la rand situatia se repeta, Primaria poate rupe contractul fara alte formalitati si organizeaza o noua licitatie, firma clujeana avand obligatia sa mai asigure curatenia stradala pana la desemnarea unui nou operator. Mai mult, nu va avea voie nici sa participe la noua licitatie pentru incredintarea serviciului de salubritate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cred ca intr-adevar trebuie facuta o curatenie temeinica in Timisoara: trebuie inceput cu curatarea orasului de un primar fanfaron si incopetent! Apoi si de restul gunoaielor inclusiv rampele clandestine, care apoi ar trebui monitorizate de Politia Locala cel putin cateva luni pana se dezobisnuiesc „deponentii” sa le mai foloseasca. Daca se mai gasesc gunoaie, sa fie sanctionati politistii care raspund de ele, pana se obisnuiesc si acestia sa-si faca datoria, nu doar sa incaseze salarii pentru un „dolce far niente”…Nu sa se multumeasca cu amendarea catorva amarati care stau pe o banca si mai beau o bere…Sa nu mai vorbim ca, in zona Garii de Nord e un cuib de aurolaci care prolifereaza sub obladuirea atenta si grijulie a politistilor, care trec pe langa ei si se fac ca nu vad nimic…

  2. Grabeste-te dom’ premare ca ne sufoca gunoaiele,crengile rupte da vanturi si aruncate aiurea ,copacii cazuti,si …nesimtirea crasa a unor concetateni!!!

  3. domnule primar, vezi ca acusi vine iarna si nu avem contract de deszapezire, nici contract pentru stropirea insectelor! sa vedem ce scuze mai gasesti, lasaneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  4. La capitolul curatenie , Timisoara sta foarte rau . Sunt crengi inca din decembrie de la pomii si copacii rupti de zapada si nu le ia nimeni. Ar trebui sa existe si locuri speciale, chiar contra cost, unde sa depuna oamenii chiar si resturi din constructii . Chiar daca vrei sa fi un om responsabil , sa nu lasi moloz pe strazi, nu ai unde . Daca ar gandi cineva ca in situatia asta vor plati mai mult si chiar se munceste inutil . Organizati cateva locuri din acestea cu cuntainere, chiar cu taxare a fiecarui sac de resturi din construcii si poate se va face si curatenie , chiar daca trebuie sa fie omul fortat pentru asta , dar dati posibilitatea !