Nicolae Robu, ‘trimis’ de la Timisoara sa repare un drum de la marginea judetului! Ce se ascunde in spatele propunerii?

TIMISOARA. Primarul Timisoarei Nicolae Robu a anuntat recent ca va solicita Consiliului Judetean Timis sa predea Primariei Timisoara trei mari obiective care sa fie modernizate cu bani locali.

CITESTE SI: Se fac ANGAJARI la Consiliul Judetean Timis. Sunt 150 de posturi, iar salariile ajung la 2.000 de lei! 

Cele trei obiective sunt: drumul din Dumbravita, care sa fie largit la patru benzi de circulatie, Castelul Huniade, unde nu s-au incheiat reabilitarile, si parcarea de la fostul Centru Militar Zonal, de langa Piata 700, unde sa se amenajeze alta mai mare si mai incapatoare.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, a declarat ca edilul Timisoarei nu a facut vreo solicitare scrisa, oficiala, catre CJT, in acest sens, dar ca, daca va inainta o astfel de cerere, ii va raspunde.

CITESTE SI: Cand se demoleaza Stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara si cat va costa ridicarea unei noi arene? 

Am avut discutii verbale pe acest subiect, dar nimic oficial. Discutiile intre doua institutii se fac prin scrisori, nu oricum. Daca primesc o solicitare scrisa, ii voi raspunde domnului primar Nicolae Robu, in acelasi mod. I-am spus si verbal, ii voi spune si in scris: avem un drum pe la Margina, daca vrea, sa il ia„, a declarat Dobra.

Presedintele Consiliului Judetean Timis a spus ca este mai greu ca Primaria Timisoara sa preia un drum care administrativ nu se afla pe raza orasului Timisoara.

CITESTE SI: Politia Locala, sanctionata de jandarmi la Timisoara! Care a fost motivul? 

Primaria Timisoara a putut sa preia drumul national de la iesire din Timisoara, spre Sacalaz, pentru ca acest drum este pe raza orasului Timisoara. Nu are cum sa preia drumul din Dumbravita, pentru ca acesta nu se afla pe teritoriul Timisoarei„, a subliniat Dobra.

Primarul Timisoarei Nicolae Robu a declarat in repetate randuri ca ar fi mai bine daca CJ Timis ar preda Primariei Timisoara cele trei obiective. Robu a spus ca municipalitatea ar putea „descalci” itele de la Castelul Huniade care de mai bine de zece ani se afla in reparatii, ar putea largi drumul din Dumbravita si ar construi o parcare supraetajata pe locul actualei parcari a CJ Timis de langa Piata 700.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. In final, totul se va invarti in jurul „existentei fondurilor necesare” pentru rezolvarea problemelor – de altfel foarte laudabila – (vezi si articolul „Bani mai putini in conturile Primariei Timisoara”)

  2. dar ca ce chestie sa largim la 4 benzi din bugetul orasului? In Dumbravita stau toti imbuibatii nu au decat sa si-l faca la 40 de benzi din banii lor. Robu mai bine ar incepe sa cumpere teren in jurul orasului pe care sa planteze milioane de copaci ca in curand ne sufocam

    • ca sa mergi civilizat la autostrada…

  3. Aiurea!!! Legatura cu autostrada nu ar trebui sa treaca prin Dumbravita. Chiar si cu 4 benzi tot aglomerat va fi.

  4. Asa e. Legatura cu autostrada nu ar trebui sa treaca prin localitati. Poate o sosea pe piloni ar rezolva chestiunea intr-un mod actual.