Noutati :

Nicolae Robu se bate in piept cu banii din credite de angajament pe care Guvernul PNL i-a alocat pentru Centura Sud Timisoara

24 decembrie, 2019 - 07:48 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Guvernul Ludovic Orban si-a asumat raspunderea pentru bugetul Romaniei pe 2020, iar intre prevederile bugetare se afla si bani pentru trei obiective ale Timisoarei, sustine primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Viena, Berlin, Dubai. Timisoara Capitala Culturala a Europei, la marile targuri de turism, in gari, in aeroporturi, pe avioane si autostrazi. Presedintele TM2021, Horatiu Rada: Vrem si trenuri dinspre Brasov spre Timisoara 

Centura Sud, finantata 75% din fonduri europene si 25% de la stat, a fost cuprinsa in bugetul pe 2020, insa banii provin din credite bugetare, dar mai ales din credite de angajament, sume destinate angajarii de cheltuieli multianuale, situatie care atrage efectuarea de plati in exercitiile bugetare viitoare. Mai exact, este vorba de bani care sunt promisi acum de Guvern, dar vor fi platiti in anii viitori.

Primarul Nicolae Robu a scris pe pagina sa de Facebook despre cele trei obiective ale Timisoarei cuprinse in bugetul pe 2020.

„(1) CENTURA SUD,
(2) RACORDUL LA AUTOSTRADA A1 DE PE DRUMUL ARADULUI,
(3) AUTOSTRADA TIMIȘOARA – BEOGRAD,

TOATE, OBIECTIVE DE MAXIMA IMPORTANTA PENTRU TIMISOARA, AU FINANTARE IN BUGETUL LIBERAL !

Și noi, liberalii, le vom face! Așa cum eu am făcut de 7 ani și jumătate, dar și înainte, ca Rector al UPT, tot ce mi-am propus, chiar dacă uneori am fost întârziat de tot felul de ticăloși boicotori, ajunși în funcții importante! Întârziat, dar NICIODATĂ oprit!

În bugetul CNAIR, gestionarul proiectului “Centura Sud”, susținut dintotdeauna de mine, cu toată energia, inclusiv prin organizarea unui miting în 2016, avem pt 2020:
I. 120.000.000 lei credite de angajament, cu structura:
(1) 85.714.000 lei -fonduri europene pt cheltuieli eligibile
(2) 15.126.000 lei -fonduri naționale pt cheltuieli eligibile
(3) 19.160.000 lei -fonduri naționale pt cheltuieli neeligibile
II. 40.555.000 lei credite bugetare, cu structura:
(1) 28.975.000 lei -fonduri europene pt cheltuieli eligibile
(2) 5.113.000 lei -fonduri naționale pt cheltuieli eligibile
(3) 6.467.000 lei -fonduri naționale pt cheltuieli neeligibile

Deci, GHINION, pt cei ce sperau că centura este neglijată de Guvernul PNL. Iată că nu a fost!

Cum nu a fost neglijat nici noul racord la autostrada A1, de la bifurcația Arad-Sânandrei, obiectiv în care doar eu și șeful de proiect de la Search Corporation am continuat să credem și când toți îi erau potrivnici, după cum acesta a și afirmat la un moment.

Și cum nu a fost neglijată nici autostrada Timișoara – Beograd, care a primit și ea bani, pt studiul de fezabilitate!

Iată: 3 obiective majore din 3, discutate de mine ca Primar al Timișoarei și totodată Președinte PNL Timiș cu Prim-ministrul României și totodată Președintele PNL au primit finanțare și își vor putea urma cursul! Iar dacă acesta va fi fără poticneli, fondurile alocate vor fi suplimentate cu ocazia rectificărilor bugetare ce vor avea loc pe parcursul anului! Așa am discutat cu dl Prim-ministru Ludovic Orban, ca oameni raționali ce suntem amândoi!

Am încredere că Prim-ministrul va onora și nevoile proiectului NAȚIONAL Timișoara Capitală Culturală Europeană, așa cum mi-a promis, din fondul de rezervă la dispoziția sa. Și asta, cât de curând!„, scrie pe pagina sa de Facebook primarul Nicolae Robu.

Deocamdata, pe Centura de Sud a Timisoarei nu s-a facut nicio sapatura, desi contractul cu constructorul e iscalit de mai bine de un an. In urma cu putin timp a fost actualizat si proiectul soselei ocolitoare, fiind prevazute si drumurile de acces/descarcare catre comunele de pe traseu, lucru cerut cu insistenta de primari.

CITESTE SI: Centura de Sud Timisoara, varianta finala. Unde vor fi drumuri de acces/descarcare in comunele de pe traseu. Harta 

In cazul celui de-al doilea obiectiv de pe lista primarului, descarcarea de pe Autostrada Vestului, prin Sanandrei, au fost deja finalizate studiile si urmeaza sa se semneze contractul de finantare, asa cum va anunta opiniatimisoarei.ro la inceputul lunii noiembrie.

CITESTE SI: Noul drum de descarcare de pe Autostrada Vestului, spre Timisoara, va avea 10 kilometri si cate doua benzi pe sens 

Si autostrada Timisoara-Belgrad este tot la stadiul de documentatii. Evaluarea ofertelor pentru studiul de fezabilitate e in desfasurare si urmeaza sa fie anuntat un castigator.

CITESTE SI: Autostrada Timisoara – Moravita, care ne va lega de Belgrad, intr-o noua etapa. Anuntul asteptat in noiembrie

Edilul nu vorbeste deloc despre alte doua proiecte mari si foarte importante ale Timisoarei, noua Polivalenta si noul stadion.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Felicitari, domnule primar! Sunteți parintele spiritual al acestui oras! Va mulțumim pentru tot ceea ce faceti!

 2. E sarbatoare, azi nu comentam.
  Craciun fericit tuturor!

  • Sărbătoare este mâine și chiar nu are legătură cu subiectul.
   Tu ești un postac infect care ai face orice pentru o mică soldă de la ciuma roșie.

 3. Să primiți ce oferiți. Că știți bine să mințiți !

 4. Sper sa nu dea liberalii cu batul in balta si sa ii aduca pe ciumati iar la guvernare. In rest nu va mai entuziasmati pana nu vedem lucrarile finalizate. Robu s-a schimbat mult de cand l-am ales prima data, demagogie multa.

 5. Vrajeala ieftina inainte de locale, da bine pe FB si la creduli cu creierul neted.