Nicolae Robu: Sala Polivalenta a Politehnicii va avea acoperis sandvici. FOTO! In ce stadiu sunt lucrarile?

TIMISOARA. Se lucreaza de zor pe santierul salii polivalente a Universitatii Politehnica din Timisoara, ridicata in parteneriat cu primaria. Nicolae Robu dezvaluie detalii despre stadiul lucrarilor, dupa o vizita pe santier.

Edilul-sef se declara multumit de mobilizarea firmei care executa lucrarile si spune ca, pana in iunie, sala in care municipalitatea investeste peste 2 milioane de euro ar putea fi gata. Se lucreaza intens, asadar, si cu mare atentie. Robu dezvaluie ca acoperisul are in componenta 5 materiale, puse in straturi, ca un sandvici.

„Sunt foarte multumit de modul in care s-a mobilizat firma care raspunde de realizarea acestui obiectiv. Acum se lucreaza pe front larg si la acoperis si primele straturi de material pentru acoperis au fost deja montate pe intreaga suprafata. Acum o portiune este deja realizata cu toate straturile, pentru ca acoperisul consta intr-un sandvici format din 5 materiale. Eu estimez ca in 2 saptamani va fi gata aceasta parte a lucrarii, acoperirea cladirii. Intre timp se cofreaza planseul si structura de rezistenta pentru latura a patra unde vor fi gradene. Pe toate celelalte 3 laturi gradenele sunt deja confectionate. Este turnat betonul pentru suportul de suprafata de joc si pot spune ca in ultimele saptamani s-a recuperat din intarzierea la care se ajunsese aici. Lucrarea e aproape in grafic, cu o mica intarziere fata de planificare. Constructorul inca asuma ca termen de finalizare a lucrarii sfarsitul lunii iunie. Facem tot posibilul ca la vara aceasta sala sa fie deja gata de a fi utilizata”, a explicat primarul Nicolae Robu.

In timp ce interesul pentru Sala Politehnicii creste pe zi ce trece, la Sala Olimpia, care apartine in fond Primariei Timisoara, se fac doar reparatii.

„Aici sunt 2.500 deja prevazute si mai este loc pentru inca circa 500 in partea superioara si evident ca nu vom rata sansa sa crestem capacitatea. Sala Olimpia se va reabilita in continuare. In anul acesta vom reabilita instalatia de climatizare si alte lucruri care sunt urgente. Trebuie sa punem la punct si Sala Olimpia, pentru ca Timisoara are nevoie de ea in continuare si va fi foarte bine cand vom avea doua sali. Pentru evenimente de anvergura mai mica si respectiv pentru antrenamente va fi folosita Olimpia, iar aceasta sala va fi pentru evenimente care pot atrage 2.500 – 3.000 de oameni”, a mai spus Robu.

Potrivit unuia dintre sefii de santier, termenul finalizarii lucrarilor este luna iunie a acestui an.

„In momentul de fata, suntem undeva intr-un grad de 50-60%, interior-exterior. Partea de structura este in proportie de 75% gata, cu partea de instalatii suntem undeva la 30-40% si mai avem pe partea de exterior, undeva la 20-25%. Noi vrem sa fie gata in luna iunie. Noi suntem angrenati in proiect de 2 luni, am venit cu gandul de a mobiliza forte pentru a termina proiectul si nu putem vorbi de probleme. In momentul de fata, avem 40 de oameni pe santier”, ne-a declarat Vasile Leordean, reprezentantul firmei subcontractate sa execute lucrarile de constructii si instalatii. Mai sunt asadar 3 luni de munca.

CITESTE SI: Sala Olimpia, lasata de izbeliste de Primaria Timisoara. Sala Polivalenta a Politehnicii, mai importanta decat orice

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Important e ca lucrarile sa fie de calitate. Acoperisul in 5 straturi sa nu lase apa sa intre in sala!
  Tabelele de marcaj sa fie de nivelul secolului 21 nu de mijloc de secol 20 (ca la Olimpia).
  Sala va „trage spre performanta” si echipele (vezi Craiova).
  Cu doua sali acceptabile orasul ar putea avea si cateva echipe de juniori la toate sporturile de sala.
  Campionate intre licee si intre facultati (universitati).
  Antrenori pentru copii si juniori platiti suplimentar din fonduri atrase, pentru descoperire si crestere de talente
  Dupa vreo 5 ani va fi in mod natural necesara o sala cu peste 10000 de locuri (in viitorul mandat al domnului primar!).
  In 2021 Timisoara ar putea fi in top la baschet , handbal si volei, organizand final 4 national si, de ce nu, european pentru cateva sporturi, in noua sala Polivalenta.