Noutati :

Nicolae Robu: S-au terminat banii pentru salariile profesorilor de la Colegiul Tehnic de Vest si ma mai gandesc daca cer suplimentare de fonduri. Voi depune plangeri penale

17 septembrie, 2013 - 11:51 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
12

TIMISOARA. Scandalul de la Colegiul Tehnic de Vest este departe de a se fi incheiat.

Primarul Nicolae Robu este decis sa le dea o lectie profesorilor de la Colegiul Tehnic de Vest care l-au sfidat si au refuzat sa se mute la scoala generala 9, asa cum s-a decis in plenul Consiliului Local Timisoara.

Primarul Nicolae Robu a amenintat ca saptamana aceasta vor fi finalizate si depuse plangerile penale fata de profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest.

Daca vor sa ne anunte ca se muta de bunavoie, foarte bine, daca nu, asa cum am  spus, facem plangeri penale, sunt in lucru aceste plangeri penale, la nivel de persoane fizice. Nu implicam unitatea de invatamant, ci implicam persoanele fizice care se fac vinovate pe de o parte de obstructionarea punerii in practica a unui act executoriu cum este o hotarare de consiliu local si pe de alta parte pentru toate pagubele pe care le avem de pe urma opozitiei lor de a respecta acest act. (…) Probabil ca saptamana aceasta depunem plangerile penale. Daca nu am face aceste plangeri penale as fi eu in culpa ca nu punem in aplicare o hotarere de consiliu local„, a spus Robu.

Intrebat daca dascalii de la Colegiul Tehnic de Vest risca sa nu isi primeasca salariile din cauza refuzului de a se muta la Scoala Generala nr. 9 de pe Bulevardul Liviu rebreanu, primarul a spus ca el nu va solicita o suplimentare de fonduri pentru lefuri, mai ales ca banii pe cel de-al treilea semestru, pentru salarii, s-au cheltuit deja.

Nu putem sa dam bani. Hotararea de consiliu local imi permite mie, ca ordonator de credite, sa aloc bani pentru Colegiul Tehnic de Vest pe Rebreanu. Eu nu am cum sa dau bani pentru Colegiul de Vest in acea locatie. Salariile le-am putea plati, numai ca s-a epuizat fondul de salarii la Colegiul Tehnic de Vest. Ar fi nevoie de o suplimentare pentru ca acest Colegiu a lucrat total nerational cu acelasi personal acum, cand are 470 de elevi cu care a lucrat cand avea 1.200 de elevi. Bani de salarii noi am incercat sa gasim pentru toate scolile cu deficit, dar atragandu-le atentia ca nu putem merge la nesfarsit cu suplimentari ale sumelor, atragandu-le atentia ca ele insele ar trebui sa isi ia masuri de reorganizare interna si de adaptare la numarul de elevi pe care il au acum. Unii traiesc in trecut, stiu ca au avut candva 1.200-1.400 de elevi si au pretentia sa foloseasca aceleasi spatii de invatamant, aceeasi cladire, sa aiba acelasi personal TESA si acum cand numarul de elevi s-a injumatatit sau s-a redus mai mult decat jumatate. Pot ajunge si intr-o asemenea situatie (de a nu-si incasa salariile – n.r.), desigur, pentru ca ei nu mai au fond de salariu pentru ultimul trimestru al anului. Si-au cheltuit toti banii. Mai sunt si alte scoli care au anumite dificultati, dar dificultati asa de mari. Deficite asa mari, precum Colegiul de Vest nu are nicio scoala„, a spus Robu.

Fondurile de salarii sunt alocate de Ministerul Educatiei, in functie de numarul de elevi, Primaria nu face decat sa le preia si sa le distribuie mai departe.

Nu ne preocupa prea mult situatia profesorilor, trebuie sa ii preocupe pe ei in primul rand, pe noi ne preocupa situatia scolilor. Au ajuns in aceasta situatie pentru ca acesti profesori au crezut ca lor li se cuvine totul si ca pot face orice  pentru ca li se rezolva toate doleantele, au crezut ca cu orice schema de personal li se vor plati salariile, au crezut ca pot ramane in aceeasi cladire in care din peste 30 de sali au nevoie de cel mult 12, ca au 12 clase la zi, deci nu au ce sa faca cu restul salilor, atat ca platim ultilitati pentru ele si ne costa intretinerea pentru ele si s-au amagit ca pot merge asa la nesfarsit. Primaria nu are nicio obligatie sa le obtina lor suplimentarea fondului de salarii. Primaria are de transmis mai departe fondul de salarii venit de la minister, ori fondul de salarii s-a epuizat la aceasta scoala. Noi nu avem obligatia sa suplimentam acest fond„, a precizat edilul.

Nici pentru cheltuieli materiale nu vor fi bani la Colegiul Tehnic de Vest, a anuntat Nicolae Robu. Primarul spune ca municipalitatea nu va suplimenta bugetul pentru aceste cheltuieli.

Pentru Colegiul Tehnic de Vest ne mai gandim daca vom cere suplimentarea. In niciun caz nu vom suplimenta fondurile pentru cheltuieli materiale. Colegiul Tehnic de Vest ar trebui sa aiba cheltuieli materiale de 200.000 de lei pe an, tinand seama de numarul de elevi, ei, Colegiul tehnic de Vest are pretentia ca pe langa acesti 200.000 de lei noi sa adaugam inca 730.000 de lei. Asta in niciun caz nu o vom face pentru ca este vorba de banii timisorenilor„, a tinut sa spuna primarul.

De cateva zile, profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest Timisoara pazesc intrarile in scoala pentru ca nu cumva angajatii primariei sa-i evacueze pe nepusa masa.

Profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest au angajat un avocat si au contestat in instanta Hotararea de Consiliu Local  prin care s-a decis mutarea claselor in incinta Scolii Generale numarul 9.

Desi la ultima intalnire cu primarul Nicolae Robu acesta a dat asigurari ca nu se va recurge la forta  pentru infaptuirea mutarii si ca, in niciun caz, nu va fi perturbat inceputul de an scolar, profesorii au fost vigilenti si au organizat pichete care sa pazeasca intrarile in scoala. Asta dupa ce doua zile la rand, la sfarsitul saptamanii trecute, au fost aduse masini pentru mutarea mobilierului din clase si laboratoare.

CITESTE SI: Inceput de an scolar tensionat la Colegiul Tehnic de Vest. Elevii si profesorii au intrat in clase cu ochii dupa jandarmi

CITESTE SI: A doua zi de proteste la Colegiul de Vest Timisoara. Dascalii refuza mutarea. Robu: Acesta este un model de mineriada!

CITESTE SI: Scandal monstru! Profesori baricadati in scoala la Colegiul Tehnic de Vest din Timisoara. Dascalii nu vor sa fie mutati de primarie

In cursul acestei saptamani ei vor incerca sa obtina autorizatie pentru organizarea unor proteste, inclusiv pichetari ale Primariei.

S-a ajuns in aceasta situatie deoarece Liceul de Arte Plastice din Timisoara functioneaza intr-un imobil retrocedat. Printr-o Hotarare de Consiliu Local s-a decis ca elevii de la Arte Plastice sa invete incepand din acest an scolar in imobilul care adaposteste Colegiul Tehnic de Vest, iar acesta sa fie mutat in incinta Scolii generale Numarul 9.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 12comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. primaru asta se crede la el pe plantatie, doar nu el hotaraste cand se dau banii de salarii, este un tembel rau, pacat ca l-am votat

 2. ROBU LA BRUTARIE !

 3. Dle primar. Profesori au dreptul la salariu pentru munca depusa. De asemenea dv aveti obligatia sa faceti demersuri pentru a obtine fonduri de salarii. In situatia in care dv declarati public cu intentia de a ajunge la urechile profesorilor ca nu veti face demersuri pentru a obtine fonduri de salarii pentru ca profesorii refuza sa paraseasca imobilul fara titlu de evacuare,fapta dv se numeste santaj si santajul constituie infractune. Asta in cazul in care juristul sef al domniei tale Cojocari nu ti-a spus.

 4. Profesorii au dreptul sa primeasca de la ministerul educatiei banii pe salarii nu de la primarie ca nu sunt angajati ai primariei… nu le da nuimic Robule! La astia nu trece nimeni bacul si ei isi zic profesori!

  • Poate ca de asta avem nevoie, de zidari cu BAC nu de meseriasi…. Este un proces pe rol iar D-l Robu santajeaza? Ciudat in ce mod se face administratia, fara nevoia voturilor de la amarati, fara scoala pentru sarantoci sus artistii…

  • Iar ai aparut, Ana? Tot cu prostii umbli, din cate vad.
   Nu era nevoie sa-l imboldesti pe Robu sa faca magarii, face si singur. Iti dai doar pe fata proasta crestere si nesimtirea. Sa-ti fie de bine si sa culegi ceea ce semeni!

 5. Acest primar are un comportament tipic bolsevist ! Santajeaza un grup de amarat de profesori nemultumiti pe buna dreptate de masurile luate de primarie. Tovarase primar daca se muta se gasesc fonduri pentru salarii ? Ca asta ai lasat sa se inteleaga ! Mare mizerie esti…. o rusine pentru Timisoara . Din pacate pe fondul adormirii simtului civic acesti politicienii capata tot mai mult tupeu si au un comportament tot mai comunist. Rusine inca o data pentru ca esti in primul rand cadru didactic dar ai uitat acest aspect avand in vedere ca in ultimii ani doar ai incasat salar de profesor fara sa prestezi meseria de dascal .

 6. Are you fucking crazy? Ba primaru lu peste vezi ca nu est la ma-ta pe plantatie.

 7. singura solutie, referendum pt demitere!

 8. Pe 1 oct 2013 se judeca recursul pentru incompatibilitate.

 9. Robu face multe tampenii, dar aici chiar trebuie sa ii dam dreptate. Daca exista o hotarere a consiliul local, bugetarii nu au nici un drept sa o incalce. Ei nu au drept de proprietate asupra imobilului, sunt angajatii statului.

  Daca angajatorul meu isi muta sediul, indiferent de motive, eu pot sa ma leg cu lanturile de cladire si sa zic ca raman acolo? Treziti-va la realitate!

  • Daca solutia este injusta avem dreptul sa protestam, nu? Muncitorii au dretul la greva chiar si intr-o firma privata, cu atat mai mult la stat.
   Aici vorbim de abuz de putere, abuz in serviciu. Robu nu are voie sa ameninte cu neplata salarilor. E ilegal. Se face inchisoare pentru asta.