Noutati :

Nicolae Robu revendica pentru PNL locul lasat liber de Florin Birsasteanu in Consiliul Local Timisoara

23 iunie, 2014 - 09:52 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: POLITIC
1

TIMISOARA. Primarul Timisoarei a reanalizat protocoalele politice facute inainte de alegerile locale si socoteste ca postul lasat liber de Florin Birsasteanu in Consiliul Local Timisoara, dupa plecarea acestuia ca deputat in Parlamentul Romaniei pe Colegiul 3, ar trebui sa revina PNL. Aceasta dupa ce PSD a anuntat ca in locul lui Florin Birsasteanu, potrivit listei, va ajunge ales municipal Dan Idolu, actual director al Aeroportului Timisoara.

CITESTE SI: Dan Idolu va ajunge consilier local in locul lui Florin Birsasteanu, care pleaca deputat in Parlamentul Romaniei. Cine va fi director la Spitalul Judetean Timisoara?

Nicolae Robu a emis un comunicat de presa in care a oferit explicatii care argumenteaza, spune el, faptul ca acest post de consilier local ramas liber trebuie sa revina PNL.

Iata justificarea liderului PNL Timis!

„Dupa cum s-a putut constata, dupa infrangerea administrata PSD de dreapta unita a Timisoarei, reprezentata, la nivelul Consiliului Local Timisoara, de consilierii locali PNL (6 din 6), PDL (5 din 5) si, partial, PNtCD (1 din 3) si PPDD (1 din 3), cu sprijinul unui consilier local PSD loial – spre cinstea lui – electoratului si interesului Timisoarei si nu comandamentelor oculte de partid, am evitat sa raspund provocarilor politicianiste ale unor fruntasi PSD, lucru pe care ma voi stradui sa-l fac si in continuare, concentrandu-ma, cu toata energia mea, pe gestionarea multimii de proiecte de modernizare si infrumusetare a Timisoarei, asumate in fata timisorenilor.

In acest spirit, prin prezentul comunicat, nu voi da replici nimanui, ci ma voi limita sa explic de ce nu am dispus elaborarea unui proiect de HCL pentru cooptarea in Consiliul Local a d-lui Idolu (PSD), in locul d-lui Barsasteanu (PSD).

1. Dl. Barsasteanu a fost ales consilier local pe lista USL, prin meritul tuturor partidelor care au constituit USL, si nu pe lista PSD. Pe cale de consecinta, asa cum s-a intamplat si atunci cand d-nii Sorin Grindeanu (PSD), Petru Ehegartner (PNL) si Ciprian Bogdan (PNL) au parasit Consiliul Local, se impune ca acceptul de inlocuire a d-lui Barsasteanu sa fie dat si de reprezentantul legal al PNL Timis (conform protocolului care a stat la baza USL, reprezentarea PC se asigura, implicit, la toate nivelurile, de liderii PNL).

2. Lista de candidati USL a fost intocmita pe principiul paritatii PSD-PNL, PNL angajandu-se sa cedeze un numar de locuri din cota sa pentru candidati ai PC, evident: in ipoteza ca ei sunt aliati („aliati de centru dreapta”, asa era vorba, ne amintim!), nicidecum adversari! Electoratul timisorean a votat lista USL de consilieri locali vazand pe ea, in primele 15 pozitii, 8 candidati de dreapta si 7 candidati de stanga, conform negocierii PSD-PNL, unul din cele 8 locuri ale dreptei fiind pus la dispozitie de PNL, pentru PC. Dupa repozitionarea PC, s-a ajuns la situatia ca in CLT, sa fie 9 consilieri de stanga (7 ai PSD si 2 ai PC) si doar 6 de dreapta (PNL), ceea ce este in mod strident contrar celor convenite initial si vointei electoratului. Prin urmare, noi, PNL Timis, consideram ca se impune, daca vor exista oportunitati in acest sens – pentru ca la demisii de onoare nu ne putem astepta, o stim prea bine! -, refacerea numarului initial de consilieri de dreapta (8) sau, in orice caz, estomparea dezechilibrului creat (6 dreapta versus 9 stanga), pe formula 7 dreapta (PNL) si 8 stanga (PSD+PC). In acest sens, cerem fostilor aliati sa dea dovada de un minim fair-play, prin acceptarea refacerii numarului initial de consilieri PNL, adica: 7.

3. Evident, daca PSD va prezenta, din partea Autoritatii Electorale Permanente sau din partea altei institutii abilitate a statului o rezolutie care sa stipuleze ca, in contextul in speta, nominalizarea candidatului indrituit sa ocupe locul vacantat in CL, revine PSD, atunci subsemnatul, din postura de Primar, voi lua act si voi proceda in consecinta, chiar daca, din postura de Presedinte PNL Timis, voi vedea ca fostii aliati se vor dovedi lipsiti de minimul fair-play invocat mai sus.

4. Imi exprim speranta ca, in oricare din variantele de solutionare a litigiului politic la care s-a ajuns, consilierii locali PSD+PC vor pune in prim plan, in pofida declaratiilor belicoase facute, interesele Timisoarei si timisorenilor si nu interesele partinice si vor renunta la provocarile continue la adresa mea, in incercarea de a ma impiedica sa produc alte si alte rezultate datatoare de satisfactie pentru timisoreni – cum am produs, din belsug, in acesti doi ani de mandat, chiar fara a beneficia de vreun ajutor guvernamental!”.

Titu Bojin: Hai sa fim seriosi!

Seful PSD Timis nu-i da dreptate lui Nicolae Robu si sustine ca urmatorul pe lista este un social democrat. Asa spune legea, crede Titu Bojin.

„Pai de ce sa revendice locul daca o plecat un pesedist si pe lista urmeaza tot un pesedist? S-a pus problema cand a venit din partea domnului Robu c-a plecat Mazilu, cand l-am pus director pe Octavian Mazilu. Is facute listele pe oameni, pai cand ne place traieste USL si cand nu, nu? Hai sa fim seriosi, este o lista semnata cu oameni care sunt pe lista, de ce ar fi unul mai bun decat altul? Indiferent de la care partid ii, ala trebuie sa vina, asa scrie in lege. Nici macar n-am avut o intelegere sa zicem nescrisa, in principiu, cine e pe lista urmatorul, in conformitate cu legea, are dreptate sa fie. Nu cred ca se pot face calcule acum, liste se pot face la urmatoarele alegeri”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Titu Bojin, presedinte PSD Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Chiar geniala afirmatia … „de ce ar fi unul mai bun decat altul?”.
    Votati viitorul, votati soarele!