Noutati :

Nicolae Robu recunoaste ca in 2013 Guvernul USL i-a dat ‘cu flit’ in loc de bani pentru proiecte: Nu suntem cu capul in nori sa credem ca toate vor fi finantate in 2014. Ce i-a promis acum ministrul Finantelor Daniel Chitoiu?

24 octombrie, 2013 - 01:04 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
5

TIMISOARA.  Primarul Nicolae Robu l-a intampinat pe ministrul Finantelor Daniel Chitoiu cu jalba-n protap la Timisoara. Usor resemnat ca anul acesta Guvernul USL a cam uitat de Timisoara, asa cum se intampla in vechea administratie pe care alegatorii au decis sa o alunge si din acest motiv, primarul i-a cerut spijin colegului de partid Chitoiu cand se va imparti bugetul pe anul viitor.

L-am rugat pe ministrul Chitoiu sa gaseasca o solutie pentru sprijinirea Colterm, care are dificultati financiare, apoi l-am rugat sa ne sprijine alte proiecte foarte importante: noua investitie de la Spitalul de Copii, anul viitor fiind al lucrarilor propriu-zise. Alte obiective pentru care speram ca in 2014 sa avem finantare: centura- sud si centura vest, un nou racord la autostrada in zona Sanadrei. De asemenea, am demarat proiectul privind incineratorul de deseuri care ar merita sa fie cofiantat din fonduri guvernanentale si o ideea ar fi ca 25% din valoarea investitiei sa fie rambursata. Nu am uitat nici de Gara de Nord, care nu apartine primariei, care e in paragina datorita unui proces in instanta, si apoi am mentionat cateva obiective care pentru unii ar parea mai putin prioritare, dar sunt extrem de importante pentru orasul nostru. Avem nevoie de un bazin olimpic, de un nou stadion„, a declarat primarul Nicolae Robu dupa ce a discutat cu ministrul Economiei si Finantelor.

Primarul recunoaste ca marile fonduri mult trambitate in campania electorala ce aveau sa se reverse peste Timisoara, odata instalat Guvernul USL, n-au venit si nici mari sanse sa le vedem anul viitor nu sunt.

Nu suntem cu capul in nori sa credem ca aceste obiective vor fi finantate in 2014. Am facut o lista de prioritati si speram ca macar o parte dintre ele sa fie finantate, pentru ca in 2013 nu am beneficiat de fonduri guvernamentale efective„, a spus primarul Nicolae Robu.

Dupa discutia cu Nicolae Robu, ministrul Economiei si Finantelor s-a ferit sa faca promisiuni. A mentionat doar ca a retinut  10 proiecte pe care „le vom avea in vedere„. Singura problema arzatoare in privinta careia a facut precizari concrete este cea a falimentarului Colterm.

„O problema urgenta, pe care sper eu sa o rezolvam, e problema datoriilor Colterm, respectiv sa gasim posibilitatea de compensare a datoriilor de la bugetul de stat„, a declarat ministrul Daniel Chitoiu, la Timisoara.

Aceasta intalnire cu domnul primar a fost una utila si constructiva in vederea constructiei bugetare pe 2014. Actualul Guvern si-a asumat ca face o alta politica a alocarilor bugetare, pentru obiectivele de investitii finantate pe plan local si guvernamental. Astfel in 2014… 242 de obiective de investitii sunt in derulare, astfel ca va trebui sa facem o prioritizare a lor. Primaria Timisoara are 10 proiecte, le vom acea in vedere, le vom pune in discutie pt finantare in 2014. Important e sa alocam banii necesari care se pot cheltui in 2014„, a adaugat ministrul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Din 2012 de la alegeri si pana in 2014 cand dl. Robu spera sa beneficiem de finantare, dumnealui discuta despre aceleasi obiective. Ma intreb care dintre obiectivele orasului au beneficiat de sustinere financiara de la Bucuresti de cand este dl. Robu primar. Nu-mi vine in minte niciunul. Poate ca nu stiu eu prea bine, insa nu tin minte vreo investitie majora publica in TM cu finatare asigurata de noua putere. Toate au fost facute pe banii nostri, ai timisorenilor, bugetul public al Timisoarei. Deci, concret, ce valoare au finantarile pe proiectele publice ale primariei cu bani primiti de la Bucuresti si cat a fost sustinerea de la bucuresti?

  2. Vom ramana, si in al treilea an, doar cu promisiunile si cu ZERO finanatari !!!

    … bine ca suntem o „vaca” pe care bucurestiul o mulge la maxim, dar nu o „ingrijeste” deloc, (iar vaca neproductiva a vecinului, in schimb, fantastic ce frumos creste).

  3. Primarii nostri de mari municipii nu stiu sa cheme ministrii la ordine. Oriunde in Europa civilizata cand vrea ceva un primar de mare oras vine ministrul la el si se da peste cap sa-i faca voia. La noi…

  4. Robu si alti politicieni ar trebui NU sa se roage de alti „colegi” de-ai lor pt bani de investitii. Ar trebui sa lupte pt o REALA autonomie care inseamna: din TVA 24% colectat in TM (sau oriunde), 10 procente sa mearga la Buc pt finantarea aparat central, 6% sa ramina la judet (sau regiune) si 8% in localitatea de unde s-a colectat. Atunci fiecare va avea infrastructura exact asa cum se gospodareste, si fara a astepta mila centrului.
    Cind un astfel de politician cu cohones va apare in RO, eu il voi vota

  5. As prefera ca guvernul ponta sa nu faca nici macar o promisiune, ci sa actioneze in consecinta pentru ca, nu-i asa, asta este scopul lor, pentru asta au fost alesi, sa ia decizii corespunzatoare pentru ca Romania sa iasa din gaura neagra in care a fost bagat de atatea guvernari iresponsabile.