Noutati :

‘Nicolae Robu minte. Am fost amenintati si instigati sa incalcam legea’. Dezvaluiri uluitoare de pe santierul de la Piata Badea Cartan din Timisoara

14 februarie, 2018 - 01:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. La scurt timp dupa ce primarul Nicolae Robu a declarat ca se inchide santierul pentru modernizarea Pietei Badea Cartan, ca vanzatorii se vor intoarce la tarabe iar locul ramane exact ca inainte, apar acuzatii uluitoare la adresa edilului sef al Timisoarei.

CITESTE SIPietarii se intorc in Badea Cartan, in aceleasi conditii. Se opresc lucrarile de modernizare

Ieri, primarul anunta ca se opreste orice lucrare de modernizare pentru ca au fost gasite deficiente atat la proiectare, cat si la executie.

Reprezentantii firmei Building Technology, contractata sa faca lucrarea, afirma ca Nicolae Robu minte si ca acestia ar fi fost pusi sa incalce legile.

Iata mai jos ce sustin constructorii!

„In urma declaratiilor calomnioase facute de catre primarul Nicolae Robu, in cadrul conferintei de presa din data de 13.02.2018, cu privire la Piata Badea Cartan, ne vedem nevoiti sa facem urmatoarele precizari :
– Inginerii firmei noastre au trimis specialistilor lui Nicolae Robu peste 40 de adrese in care au semnalat numeroasele omisiuni/greseli/vicii de proiectare care au fost ignorate
– Reprezentantii trimisi de Nicolae Robu pentru a monitoriza santierul de la Piata Badea Cartan nu aveau pregatirea necesara pentru a intelege Proiectul si activitatile specifice din cadrul santierul. Experienta lor se rezuma la ingenizarea locuintei proprii

In aceste conditii ne exprimam dezamagirea cu privire la declaratiile facute de Primarul Nicolae Robu, in necunostinta de cauza, inaintea unei expertize de specialitate si a unei sentinte judecatoresti

Va informam ca S.C. BUILDING TECHNONOLY S.R.L. a solicitat calculele statice in baza carora s-a intocmit proiectul de rezistenta, in vederea elaborarii unei expertize tehnice proprii.

Va informam ca societatea noastra a fost amenintata si instigata sa respecte un proiect viciat in vederea executiei lucrarilor pentru construirea Piatei Badea Cartan si implicit sa incalce legea. Redam mai jos un extras din adresa nr. 2954/06.12.2017, semnata de presedintele Consiliului de Administratie – Agoston Odon.

Prin urmare, respectarea acestui proiect ar fi dus inevitabil la respingerea receptiei lucrarilor de catre inspectorii ISU Banat, deoarece materialele cuprinse in proiectul scos la licitatie nu respectau prevederile normelor legale. Iar daca am fi continuat lucrarile, in conformitate cu proiectul tehnic, Piata Badea Cartan ar fi reprezentat un real pericol, pentru ca acolo putea oricand sa izbucneasca un incendiu de proportii.

Va informam ca societatea noastra, prin adresele transmise, a informat reprezentantii Primarei cu privire la faptul ca Avizul de Securitate la Incendiu a fost emis la data de 03.09.2015, iar Proiectul Tehnic si Detaliile de Executie in luna octombrie 2015. Prin urmare nu am inteles de ce Proiectul Tehnic de Executie nu a fost realizat conform cerintelor impuse de ISU Banat.

S.C. BUILDING TECHNONOLY S.R.L. a depus toate eforturile pentru a executa si finaliza in conditii normale aceasta lucrare, dar din pacate ignoranta si nepasarea autoritatilor locale au dus la sabotarea si neindeplinirea acestui proiect.

Ne exprimam regretul si indignarea, ca autoritatile locale nu constientizeaza faptul ca victimele nepasarii si ignorantei sunt cetatenii acestui oras, buni platitori de taxe si impozite”, se arata intr-un comunicat remis presei de firma constructoare.

Deocamdata, nu se stie exact cand vor fi mutati comerciantii inapoi in Piata Badea Cartan, insa potrivit primarului, acest proces nu ar trebui sa dureze foarte mult. Chiar si asa, o parte din piata va ramane inchisa, intrucat nu este sigura.

Va reamintim, in Piata Badea Cartan urmau sa se realizeze, cu aproape 1 milion de lei, lucrari de modernizare care cuprind printe altele acoperirea locului cu panouri din policarbonat pentru ca vanzatorii si cumparatorii sa fie feriti de vant si ploaie.

UPDATE: Proiectantul raspunde acuzatiilor executantului lucrarii din Piata Badea Cartan

Biroul de Arhitectura care s-a ocupat de proiectul din Piata Badea Cartan da vina pe executant si isi arata nedumerirea cu privire la cele afirmate de reprezentantii firmei.

Intr-un comunicat trimis presei, arhitectul si structuristul sustin urmatoarele:Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Este posibil ca din cauza salariilor prea mari si a suprasocitarilor în consecinta mari, la fel ca d-l primar, 16000 de lei, munca 14 ore zilnic), treaba este facuta de mântuiala, ceea ce este grav; sunt bani pierduti, banii nostrii, nu ai d-lui primar. Concluzie: diminuati-va salariul în limita rezonabila max. 6-8000lei lunar, munciti mai putin, 8 ore pe zi, dar munciti bine si veti fi EFICIENTI.
    Altii fac sute de km de autostrazi într-un an si primaria nu-i în stare sa acopere o amarâta de piata! Da’ salarii mari vor!

  2. Robu asta este nemultumit de spaga, intrebare : cine raspunde de poarta de intrare in Timisoara daramata de furtuna, ROBU.

  3. ZIARIȘTI DE PAIE DACĂ ÎN LOC DE TITLU SCRIATI COMUNICATUL ARHITECTULUI NU V-ATI FI POSTAT DE PARTEA UNUI OM CARE ÎN LOC SĂ-ȘI FACĂ TREABA DUPĂ PROIECT ȘI IN TIMPUL STABILIT ÎN CONTRACT.
    ÎN ROMÂNIA SE TRĂIEȘTE CĂ ÎN EVUL MEDIU HOȚII CU AJUTORUL ZIARIȘTILOR DE PAIE SE VICTIMIZEAZĂ IAR OAMENI AU DE SUFERIT.
    AFARĂ O FIRMĂ CA ASTA CASTIGA DOAR O LICITAȚIE ȘI AR FI FOST ÎN FALIMENT.