Nicolae Robu: La podurile Dragalina si Eroilor din Iosefin se munceste in ritm alert. Stadiul lucrarilor

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu o saptamana anunta inchiderea podului Dragalina, pentru continuarea santierului, acum primarul Nicolae Robu sustine ca, in ciuda vremii ploiase, lucrarile avanseaza insemnat.

CITESTE SI: Se amenajeaza a 4-a banda de circulatie pe Ripensia, la Timisoara, iar primaria isi face pagina de Facebook pe modelul Info Trafic 

Astfel, atat la Podul Dragalina, cat si la Eroilor, muncitorii lucreaza in ritm alert, iar rezultatele sunt deja vizibile, a spus primarul Timisoarei.

„Podurile sunt in lucru, la cel de pe Eroilor am turnat beton pe primul tronson, la toate cele 4 culei noi. S-a finalizat montarea armaturilor si la cel de-al doilea tronson, e in productie structura metalica ce se va atasa podului existent. Aceasta este diferita de cea folosita la podul Dragalina. Aici s-au demolat platformele si esafodajele, s-a trecut la cofrare si armare, iar arcele noului pod sunt realizate in aval. Se mai fac cofrari in amonte si se va turna beton, la fel ca si la cel din aval. La final va fi un pod de doua ori si jumatate mai mare decat cel initial”, a spus primarul Nicolae Robu.

Santierele sunt atent monitorizate si de membrii formului STPT, care ofera imagini cu stadiul lucrarilor.

Va reamintim, de la inceputul lunii mai, ambele poduri din zona Iosefin aflate in lucru sunt inchise circulatiei rutiere.

Podul Eroilor este reabilitat de asocierea de firme Super Construct si Pod Construct, cu 3,7 de milioane de lei (cu tot cu TVA), adica aproximativ 800.000 de euro, in timp ce Podul Dragalina este refacut de firma Tehnodomus, care primeste 6,3 milioane de lei (cu tot cu TVA), adica aproape 1 milion si jumatate de euro.

Cele doua proiecte de infrastructura aflate acum in lucru ar trebui sa fie gata pana la inceputul toamnei.

FOTO: Doppler/Forum STPT

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. ritm alert dupe ce luni de zle nu s-a miscat nimic. mars rahatule

  2. Acest ritm este normal , nu alert! Pana se mergea intr-un ritm de tip melc , si acuma e la nivel normal .

  3. Cat s-a intarziat realizarea lucrarilor din cauza refacerii proiectelor? Ati cerut banii inapoi de la cei care au facut traditionalul Studiu de fezabilitate? Parcul Central cand il deschideti, si acolo aveti o intarziere de un an de zile fata de termenul promis.

  4. Vand teracota din căcat handmade. Iei? Cum sa nu ieeei!! Tre sa iei!! Primu care comentiaza sub mine ie un cahcahnar!

  5. „Pistele de biciclete” sa le desenati dup-aia pe trotuar. Sa nu cumva sa fie despartite de trotuar cu bordura, bine?

  6. Pentru primar și pentru cine mai pune botul la vrăjeala asta !!! În Austria lărgirea acestor poduri era lucru pentru maximum 8 luni.
    Cine cunoaște Viena pe autostrada care taie orașul de la sud la sud-vest s-au făcut poduri ,pasaje și benzi noi de circulație în doi ani fără ca traficul să nu aibă nimic de suferit . Deci va rugăm nu mai credeți pe toată lumea tâmpită.