Nicolae Robu isi ia doi consilieri personali. Cine l-a parasit din echipa?

TIMISOARA. Primarul Timisoarei a ramas fara doi consilieri personali. Edilul Timisoara a fost „parasit” de jumatate din echipa: Marian Constantin Vasile s-a intors vicepresedinte la Consiliul Judetean Timis, iar Sanda Grebla a fost angajata la Directia Tehnica din primarie.

Nicolae Robu ne-a dezvaluit ca s-a obisnuit sa accepte sfaturi de la toti cei 4 consilieri: Marian Vasile, Sanda Grebla, Alexandru Chirila si Dorel Borza, asa ca daca echipa s-a injumatatit, se mai gandeste sa isi aleaga alti doi consilieri.

marian vasile si sanda grebla

„Am intr-adevar doua posturi de consilieri personali vacante in momentul de fata. M-am obisnuit sa lucrez cu ei, fiecare consilier personal a avut atributii foarte clare si cred ca nu degeaba au fost gandite aceste posturi de catre legiuitor in aparatul primarului. Aceste angajari se fac fara concurs, eu pot numi pe oricine. Probabil nu voi astepta foarte mult pana sa numesc alte doua persoane, mai vedem”, ne-a declarat primarul Timisoarei.

Marian Vasile si-a dat demisia in urma cu doua zile din postul de consilier al primarului, acesta fiind numit pe functie imediat dupa ce a fost inlaturat din cea de vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis. El nu putea ramane acum si consilier personal al lui Robu si vicepresedinte la CJT, asa ca a decis sa isi dea demisia. Cat despre Sanda Grebla, aceasta inca lucreaza la cabinetul primarului, pana cand se va gasi un loc si pentru ea la Directia Tehnica. Ramane de vazut pe cine va numi primarul Timisoarei pe cele doua posturi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. acu…nu inteleg…grebla asta…e l-a parasit sau nu l-a parasit? Sa stim si noi o treaba…

  2. Succes in noile activitati fostilor consilieri, spor la munca viitorilor consilieri.

  3. Dule Primar va propun sa blocati cele doua posturi.Dupa parerea mea 4(patru)consilieri personali sunt cam multi.Aviti consilieri in
    Consiliul Local,aveti populatia care este un consilier obiectiv,etc.

  4. Asa, legea 161 /2003 stabileste o situatie de exceptie in care este permis funct. pb. sa desfasoare o activitate remunerata in cadreul unei regi autonome , societatilor comerciale etc.Este vorba despre art 94 alin. 2 indice 1. Problema cu aceasta norma de exceptie este ca permite funct, pb desfasurarea de activitate in entitatile enumerate doar daca este numit printr-un act administrativ emis in conditiile legii. BUn, asa, pai act administrativ de numire il avem, este HCLMT emis addoptat acum cateva zile, dar acest act administrativ a fost emis/adoptat el oare in conditiile legii? Pai evident ca nu. De ce ? pt ca exista OUG 109/2011 care stabileste conditiile ce trebuie indeplinite pentru a fi membru in CA si aici avem OUG 109 din 2011.din lecturarea acestei ordonanter se poate observa o anume procedura ce trebuie indeplinita pentru a fi desemnat in CA a unei societati com la care unitatatea administrativa este actionar, astfel ca alaturat actului adminitrsativ de numire a acestei primadona a timisoarei sau fufa , cum va place, trebuia sa existe documente care sa ateste indeplinirea acestei proceduri. Surpriza, asemenea documente nu exista, ceea ce inseamna ca “numita”- termen folosit de organele de cercetare penala, Grebla Sanda nu a fost desemnata printr-un act administrativ adoptat IN CONDITIILE LEGII, incalcand astfel regimul incompatibilitatilor stabilite pt functionari publici prin prev art 94 din Legea 161/2003. Adica, treaba este de ordin penal. Dar, astea cu legea, sunt niste fleacuri, important este cum si cat de bine fufa grebla sanda o suge, NU? Asta asa ca sa mearga bine administratia orasului.