Noutati :

Nicolae Robu investeste 100.000 de euro in monumentul Rezistentei Anticomuniste, de la marginea Timisoarei! Va avea camere video, sistem de irigatii si placi din beton si granit

23 iulie, 2013 - 01:21 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Inca 150.000 de lei! Aceasta este noua suma pe care Nicolae Robu vrea sa o dea Asociatiei Fostilor Detinuti Politici care sa continue lucrarile la Monumentul Rezistentei Anticomuniste din Banat, aflat la Padurea Verde, langa Muzeul Satului.

Dupa ce in urma cu 8 luni, acelasi monument a mai inghitit alti 190.000 de lei din bani publici, adica peste 42.000 de euro, acum consilierii locali sunt invitati de primar sa mai aprobe alti 33.000 de euro la urmatorul plen. A fost intocmit un proiect de hotarare in acest sens in care se regasesc atat banii alocati acum, cat si cei dati in decembrie 2012.

Monumentul s-a amenajat in perioada anilor 1998 – 2000 prin sponsorizari si cu contributia autoritatilor locale.

Proiectantul monumentului, arhitectul Serban Sturdza, si o firma de constructii vor sa reamenajeze locul de reculegere si comemorare a victimelor comunismului.

Practic, se va construi un gard care sa-l protejeze de vandali, se vor face lucrari de intretinere a movilei de pamant, se va crea o centura care sa o sustina, din 45 de placi de beton armat, iar apoi vor fi montate placi memoriale din granit negru pe care sa fie inscrise numele luptatorilor anticomunisti executati la Padurea Verde, ale celor ucisi in luptele cu securitatea si numele celor care au pierit in inchisori, lagare ori in timpul deportarilor.

Ansamblul memorial va avea sistem de irigatie modern, va fi iluminat arhitectural si is se va monta un sistem de supraveghere video care va filma permanent zona.


Este un monument important pentru Timisoara, este important pentru Banat, este important pentru istoria Romaniei si de aceea am considerat ca trebuie sa continuam sa sprijinim realizarea lui”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Proiectul de hotarare va fi supus votului consilierilor locali marti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...