Noutati :

Nicolae Robu ignora apelul Prefecturii privind nuntile tiganesti si studiul pentru metrou, la Timisoara! Ce le cere consilierilor locali?

6 noiembrie, 2015 - 02:12 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Prefectura Timis a facut un recurs gratios Consiliului Local Timisoara, adica le-a cerut consilierilor sa revizuiasca trei hotarari luate recent. Este vorba despre o hotarare legata de organizarea de nunti si paranghelii tiganesti, una privindu-i pe marii poluatori din oras, dar si studiile pentru metrou.

Practic, prefectul de Timis le-a gasit ilegale, intrucat exista deja legi care reglementeaza aceste probleme si trebuie doar aplicate. Nicidecum facute altele noi cu acelasi scop. In privinta studiului pentru metrou, prefectul Eugen Dogariu sustine ca e vorba de un obiectiv care nu se afla in competenta primariei.

Primarul Nicolae Robu spune ca nu va lua in seama cererea facuta de Prefectura Timis.

Eu consider ca avem dreptul legal sa restrictionam, sa incercam sa asiguram timisorenilor un aer cat mai curat, sa interzicem investitiile poluatoare, sa ii obligam sa isi reduca poluarea chiar sub limitele maximale legale. E dreptul unei comunitati sa puna pretentii. In privinta conditiilor de desfasurare a evenimentelor publice de anvergura ne referim clar la nuntile tiganesti, la paranghelii, eu cred ca e dreptul nostru sa protejam orasul de tot deranjul si de tot ce inseamna inclusiv imagine dezonoranta pe care unii cetateni le creeaza si ne mentinem punctele de vedere. Nu vreau sa il acuz pe domnul prefect ca dincolo de radacinile PSD-iste ale dansului, a facut aceste sesizari de legalitate”, a spus Robu.

Primarul nu este de acord sa revizuiasca nici Hotararea de Consiliu Local privind studiul de prefezabilitate pentru ducerea liniilor de cale ferata in subteran, adica pentru faimosul asa-zis ‘metrou’ de la Timisoara.

In privinta studiului de prefezabilitate, aici cred ca e o eroare a juristilor din prefectura. Eu am fost informat ca daca era vorba de studiu de fezabilitate, atunci era valabil ce spun cei din prefectura. Fiind vorba de studiu de prefezabilitate atunci nu era valabil”, a spus Robu.

Primarul a mai adaugat ca ”daca voi avea suportul juridic, le voi cere consilierilor sa pastreze votul”.

CITESTE SI: Interzicerea nuntilor tiganesti in strada si studiul pentru metrou la Timisoara, declarate ilegale de PrefecturaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Numa’ nuntile tiganesti deranjeaza? Dar tiganeala cu boxele pe toate bisericile din oras nu deranjeaza sau fac imagine proasta de tara inpoiata? Cel mai mult n-e bucuram de boxele alea cei care ne-am trezit cu biserici printe blocuri. Boxele ar trebui sa fie interzise categoric! E o mizerie!

  2. Studiul de prefezabilitate al d.lui C-C este accesibil muritorilor de rand? Daca da, unde poate fi consultat si cand?

  3. Nu prea are sens sa cheltui bani pe „pre-fezabilitate” daca stii de pe acum ca nu vei putea supune aprobarii un studiu de fezabilitate si atunci apare intrebarea mea de inginer (aviz si altor ingineri cu logica) cui ii va folosi un studiu de prefezabilitate fara finalitate reala, adica finalizarea proietului care oricum are nevoie de fezabilitate? Sau il supunem aprobarii pe ideea ca e la reducere? Ca asta era argumentul folosit in sedinta consiliului local. Notiunea de pre-fezabilitate e una legala sau paralegala? De fapt cand devenim „complet ” morali si cu intentii declarate corect?