Nicolae Robu da vina pe greaua mostenire in problema poluarii de la fabrica de cauciucuri din Timisoara

TIMISOARA. Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a atras atentia fabricii de cauciucuri din oras sa ia masuri contra poluarii si a spus ca vinovati pentru existenta fabricii in municipiu sunt cei din vechea administratie.

Le-am cerut sa ia toate masurile pentru ca poluarea pe care compania o produce sa fie sub limitele admise in UE si nu usor sub aceste limite, ci cat mai jos, iar pe de alta parte, mirosul produs in zona sa fie redus mult fata de situatia existenta. (…) Dupa discutia purtata am simtit o imbunatatire a calitatii aerului in zona. In ultima vreme, cam de 3 luni incoace, constat din nou si direct, mergand in zona si prin interactiunea cu cetatenii care locuiesc in vecinatate, ca din   nou mirosul degajat este neplacut si foarte intens de multe ori. Oricate dovezi ni s-ar aduce prin masuratori stintifice ca noxele ce ajung in atmosfera nu sunt la concentratii care sa dauneze sanatatii, ramane in mod incontestabil, disconfortul creat de acel miros neplacut”, a declarat Robu.

Primarul a spus ca marea greseala s-a facut de catre vechea administratie care a autorizat construirea fabricii intr-un cartier din Timisoara.

Fac un nou apel la companie sa gaseasca solutii pentru ca acest miros sa dispara sau cel putin sa fie redus astfel incat disconfortul cetatenilor din zona sa fie unul suportabil de catre acestia. Din pacate, sunt sceptic ca se va putea face ca mirosul sa dispara cu desavarsire, oricat de mult mi-as dori eu asta pentru cetatenii Timisoarei. Marea greseala s-a produs atunci cand s-au dat aprobari si de catre autoritatile publice si de catre guvern pentru initierea acestei investitii pe aceasta locatie. Era usor de anticipat ca in jurul unei fabrici de cauciucuri nu poate mirosi parfum”, a spus Robu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. ciobucu de la nemtzalai o fost luvat de Ciuhandu si Cojocare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Populisme ieftine. Dumneata domnule primar sti ca acest fabricant de cauciuc ca sa reduca mirosul trebuie sa reduca productia iar daca reduce productia reduce numarul de locuri de munca. daca reduce numarul locurilor de unca scade productivitatea. daca scade productivitatea se muta in alt loc. daca se muta in alt loc dispar banii la buget. daca dispar banii apare sarcaia. daca intram in saracie creste criminalitatea. daca creste criminalitatea devenim un oras bananier. asa ca nu este decat o singura solutie: mergem inainte cu mana la nas dar cu burta plina.

 3. mutati fabrica in oltenia pt k doar olteni lucreaza acolo,un banatean nu se preteaza la asemenea job,bye bye

 4. Trebuie sa recunoasteti ca era aiurea sa poluam toata romania. E mult mai bine asa:
  – am desfiintat toate locurile de munca in zonele faine
  – am facut locuri de munca in zone naspa
  – astfel toti oamenii (care ai mai ramas in romania) s-au ingramadit in 5-6 orase
  – eliberam toxinele doar in orasele astea
  – restu tarii ne ramane noua; nepoluata

 5. frumos….toti incompetentii,din „89 incoa,dau vina pe mostenire…