Noutati :

Nicolae Robu crede ca traficul ar fi mai lejer in Timisoara daca rectorii de la Universitatea de Vest si Politehnica schimba orarul studentilor

1 octombrie, 2013 - 12:31 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Dupa ce opiniatimisoarei.ro a aratat ca traficul in zona centrala a Timisoarei a devenit un adevarat cosmar, iar soferii se pregatesc de proteste, primarul Nicolae Robu anunta un set de masuri menite sa descongestioneze circulatia in oras.

Vrea in fata scolilor locuri de stationare pentru parintii care isi aduc copiii la cursuri cu masina, va monta placute care sa le indice soferilor rute ocolitoare, iar rectorilor le va cere sa ia in calcul posibilitatea de a schimba orarul studentilor, chiar daca au inceput deja cursurile iar orarul a fost intocmit deja.

Vom incerca sa mai luam niste masuri de decongestionare a traficului si in acest sens, pe de o parte, in fata unor licee – C.D. Loga si Lenau – vom rezerva un numar de locuri in care va fi interzisa stationarea si va fi permisa doar oprirea masinilor pentru coborarea copiilor care sunt adusi de parinti la scoala, astfel incat sa nu se mai blocheze circulatia pe aceste strazi prin oprirea masinilor in mijlocul drumului. Vom vedea cate locuri se poate – 4 sau 5 locuri – vom vedea in fiecare caz in parte. Dorim doar in aceste intervale orare cand parintii isi duc parintii la scoala si ii iau de la scoala„, a spus primarul Nicolae Robu.

Mai mult, primarul crede ca soferii nu stiu ce rute alternative au. Asa ca, va monta mai multe placute indicatoare in oras care sa-i instiinteze ca exista si alte strazi pe care o pot lua ca sa nu se trezeasca in aglomeratie.

Traficul din Timisoara ar putea fi salvat de studenti, daca rectorii le schimba orarul cursurilor

Alta masura la care m-am gandit este sa solicit rectorilor Universitatii Politehnica si Universitatii de Vest sa analizeze daca nu cumva ar putea decala programul activitatii acestor universitati de la ora 8:00 la ora 8:30 sau la 9:00.  Evident ca si o decalare spre mai devreme ar ajuta traficul, dar nu m-am gandit la ea. S-a constatat ca de ieri aglomeratia este mult mai mare in aceasta perioada a zilei si intr-adevar numarul de studenti este mare si vin foarte multi la scoala„, a concluzionat primarul Nicolae Robu.

O sa-i rog pe rectori sa analizeze daca nu cumva un astfel de program cu un mic decalaj ar putea fi introdus fara perturbarea activitatii. Nu se face decat o decalare, nu se schimba nimic altceva. S-ar simti mai mult pentru angajati, nu pentru studenti. Nu garantez ca in felul acesta s-ar simti o imbunatatire substantiala in trafic, dar avem datoria sa incercam toate solutiile potentiale. Nu avem cum sa cream peste noapte noi strazi in Timisoara„, a adaugat Robu.

Primarul a mai spus ca ii va suna personal pe rectori sa le adreseze o „rugaminte colegiala”.

CITESTE SI: Traficul in centrul Timisoarei, un COSMAR! Soferii pregatesc un protest inedit si foarte zgomotosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. De cand ai inceput porcaria aia de la Termal,ti s-a tot atras atentia de haosul ce va veni in toamna! Tu,nu si nu,acum ce mai zici?!? Trebuia sa gasesti solutii pt.toate tampeniile pe care le faci,nu sa dai peste cap un oras intreg!

 2. Mai bine ar cere oamenilor s anu mai iasa din case.

 3. Indifernt de aceste incercari nefolositoare, problema ramane aceasi in Timisoara: INFRASTRUCTURA RUTIERA INSUFICIENTA!

  Problemele apar tot timpul pe ruta Nord-Sud:
  1) in partea de Vest orice miscare intre N si S inseamna trecerea prin pasajul Jiul, deci blocaj (alternativa ar fi drum nou pe la Solventul, care sa lege Bv Dambovita de Bogdanestilor, care lipseste dar e realizabila)
  2) in partea centrala, orice miscare intre N – zona de locuit Aradului/Lipovei, zona comerciala, Cetate, zona universiatara si zona de locuit din Sud – inseaman trecearea pe la Punctele Cardinale (alternativa ar fi drumuri prin zona fost idustriala, parte a inelului 2, respectiv un drum paralel cu acesta, practic legaturi intre Aradului/Lipovei si Take Ionescu)

  Toate aceste drumuri sunt inexistente, deci prin construirea efectiva nu ar deranja pe nimeni acele santiere, in schimb dupa realizare ar fi clar un castig pentru trafic!
  … chiar ar putea deveni drumul european E70 acel nou drum parte a inelului 2, si nu ar mai trece prin Maresti si Punctele Cardinale cei care tranziteaza orasul

 4. Robu foloseste fregvent verbul ” gandesc” Pare a fi multilateral dezvoltat, doar a studiat si s-a format ca specialist in toate domeniile in „iepoca ” respectiva . De fapt de aproape un sfert de veac la noi in Romania liderii, clasa politica „gandeste” mult , dar ezultatele sunt conditiile precare in care a ajuns tara si locuitorii sai. Nu mai ganditi, nu mai elaborati teorii si scenarii fara legatura cu viabila cu realitatea, MUNCITI domnilor politicieni in interesul celor ce v-au ales, nu in interesul ingust si meschin al partidelor , grupurilor parazitare , indivizilor penali ai tranzitiei. D-le Robu, rezultatele practice ale ” gandirilor” domniei voastr nu sunt benefice orasului si cetatenilor. consultati-va cu ei, zice o vorba inteleapta: mai multe capete, mai dreapta judecata ; Incercati si poate ve-ti reusi !