Opinia Timisoarei

Nicolae Robu, academicianul cu limbaj suburban

Scrisoare deschisa adresata primarului Nicolae Robu.

Stimate domnule profesor universitar dr. Nicolae Robu,

Astazi ati demonstrat, din nou, ca limbajul de mahala a devenit ceva obisnuit in exprimarea dumneavoastra de zi cu zi. Intr-o postare isterica, pe o retea de socializare, v-ati permis sa jigniti jurnalistii opiniatimisoarei.ro care au prezentat salariile din primaria Timisoara, salarii care ar trebui sa fie cunoscute de toata lumea. Sa nu uitam, vorbim de bani publici obtinuti din taxele si impozitele platite de timisoreni. Nu intelegem de ce atata isterie pentru publicarea unor salarii brute care se pot obtine in conditiile legii 544. Nu intelegem de ce ati vrea sa le ascundeti.

V-ati permis, desi nimeni si nimic nu va da acest drept, sa ii jigniti din nou pe jurnalisti.
Ati sustinut ca jurnalistul opiniatimisoarei.ro ‘dezinformeaza, calomniaza, este fara minte si caracter’.

Agresivitatea si nesimtirea cuvintelor pe care le folositi nu ar trebui sa se regaseasca in exprimarea unui profesor universitar care se lauda cu numeroase diplome si doctorate. Tindem sa credem ca stresul cotidian si efortul intelectual care va subjuga va fac sa aveti asemenea iesiri usor necontrolate si care nu fac cinste unui primar de oras, cu atat mai putin unui profesor universitar.
Si, din pacate, nu este prima data.

Noi, jurnalistii opiniatimisoarei.ro, nu v-am jignit, nu v-am facut mincinos, desi cateodata in declaratiile publice ati nuantat adevarul, nu ne-am permis sa va facem ‘neispravit, incompetent sau penibil’. Desi, daca am tine cont de limbajul folosit de dumneavoastra…

Revenind la textuletul postarii dumneavoastra, va multumim ca ne dati dreptate. Va sugeram sa cititi cu mai mare atentie stirile scrise de jurnalistii opiniatimisoarei.ro, pentru ca nu sunt atat de greu de inteles. In materialul legat de salariile unor sefi din Primaria Timisoara se preciza foarte clar ca vorbim de salarii brute. Niciunde in textul articolului nu este vorba de salariul net. Suntem siguri ca la o a doua lectura a stirii va veti da seama si dumneavoastra.

Cat priveste sugestiile jurnalistice si propunerile de stiri sau abordari, lasati-ne pe noi sa ne facem politica editoriala.

Noi nu va invatam cum sa va conduceti primaria, cum si ce strazi sa asfaltati, sau cate semafoare sa puneti in oras. Dar ne putem permite sa aratam atunci cand gresiti. Folosind, spre deosebire de dumneavoastra, un limbaj civilizat, nu unul suburban, ‘penibil’.

De aceea, va cerem sa ii respectati pe jurnalisti, sa ii criticati daca spun neadevaruri, fara insa sa ii jigniti atunci cand nu va convine ceea ce scriu.

Va solicitam sa cereti scuze public echipei opiniatimisoarei.ro, sa recunoasteti ca ati folosit un limbaj necorespunzator si sa va abtineti ca pe viitor sa duceti dialogul, chiar si virtual, in zona suburbana care v-a devenit, in ultima perioada, atat de apropiata. Este pacat sa va confundati cu cei care graviteaza in acea zona.

Cu respect, echipa opiniatimisoarei.ro.

Exit mobile version