Noutati :

Nicolae Robu a rezolvat problema garajelor cu bariera din Parcul Bratianu. Cum le va demola legal?

25 martie, 2014 - 04:44 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
10

TIMISOARA. Primaria Timisoara poate trece la demolarea bateriilor de garaje din Parcul Bratianu, dupa ce a declarat terenul de interes public local, in sedinta Consiliului Local Timisoara. Nicolae Robu spune ca aceasta este solutia pentru a nu se mai razboi cu proprietarii.

In acelasi fel vor fi demolate si garajele de pe strada Orion, din zona Soarelui, dezvaluie Robu. Razboiul pe care il duce Primaria Timisoara cu proprietarii de garaje din Parcul Bratianu se poate incheia asadar. Municipalitatea are nevoie de teren sa amenajeze o parcare supraterana, insa proprietarii refuza sa-si demoleze constructiile ridicate in urma cu mai multi ani, pe terenul Primariei. Unii dintre ei se lauda cu autorizatii de constructie, insa si-au ridicat garajele pe domeniul public, fara sa plateasca vreo taxa de folosire a acestuia. Primarul a pus angajatii primariei sa le trimita instiintari prin care sa-i oblige sa plateasca, pe ultimii 5 ani, taxa de ocupare a domeniului public, in cazul in care acestia refuza sa-si darame constructiile.

CITESTE SI: Tupeu maxim la Timisoara: si-au pus bariera la garaje, fix in centrul orasului. FOTO!

Luni, primarul a dat dispozitie angajatilor primariei pentru demolarea barierei pusa la intrarea pe strada cu cele 24 de garaje din parc.

„Am adoptat o hotarare care declara de interes public local 2 zone din Timisoara, ocupate de garaje. Una este pe strada Orion, in cartierul Soarelui, iar cealalta este in Parcul Bratianu. Este nevoie de terenul ocupat de acele garaje pentru amenajarile pe care le avem in plan in zonele respective. Pe strada Orion vrem sa amenajam carosabilul, trotuare, locuri de parcare, piste de biciclete, sa plantam arbori si, in mod inevitabil, trebuie sa ne intindem pana pe spatiul ocupat de acele garaje. Terenul este al municipalitatii, dar exista garaje construite cu autorizatie acolo. Cand s-a aprobat autorizatia de constructie s-a stabilit atunci ca daca se va ajunge sa fie nevoie de terenul respectiv, in interes public, atunci garajele sa fie indepartate”, a spus Robu.

Toti consilierii locali si-au dat aprobarea pentru ca acele terenuri sa fie desemnate de interes public.

„In Parcul Bratianu vrem sa construim o parcare supraterana, unde actualmente exista 2 baterii de garaje. Eu fac un apel catre cetateni sa inteleaga acest interes public local si sa nu ne puna in situatia de a ajunge la confruntari prin instanta, ca ar fi pagubos pentru ambele parti. Proprietarii garajelor din parc ar avea si de platit sume mari, pentru ca ocupa domeniul public. Chiar la tariful minim, daca facem calculele, de 5 ani in urma, cat nu e inca prescrisa datoria, se ajunge la sume mari. Pe viitor, sumele ar atinge cote considerabile. Noi si acolo unde nu se pune problema in acesti termeni. Daca avem nevoie pentru a face orasul mai functional, atunci trebuie sa se inteleaga ca trebuie sa se desfiinteze acele garaje. Eu sper ca cetatenii cu garajele din Parcul Bratianu sa inteleaga si sa fie constructivi. O sa-i invit la o discutie saptamana viitoare. Nu cred ca este cazul de compensatii, aceasta poate fi reducerea datoriei pe care o au fata de primarie”, a spus Robu.

Primarul spune ca se mai gandeste daca le mai cere banii retroactiv, in conditiile in care acestia sunt pana la urma de acord cu demolarea.

„Daca gasim o formula legala prin care sa le anulam aceasta datorie, atunci eu sunt deschis sa facem lucrul acesta”, a conchis Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 10comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. apropo,de ce nu ati adoptat solutia asta si in cazul acvariului din Piata Operei?de ce nu ati declarat terenul de interes public ?nu mai trebuia sa dati la schimb alte terenuri…sau solutia e recomandata doar pt garaje?

  • si daca maine veti avea nevoie de terenul aflat sub un bloc?il declarati de interes public si demolati blocul?

   • Terenul de sub bloc e proprietatea privata a titularilor apartamentelor, nu al primariei

  • Acvariul a fost ridicat cu acte in regula date ba de Ciuhandu, ba de Ostaficiuc…Deci alta mancare de peste.

 2. Astia cu garajele o sa cistige in instanta sau o sa taraganeze pina Robul uita ca a fost primar.Nu ca sint frumoase dar interesul public,ca sa demolezi ceva trebuie sa fie fara echivoc si ultima solutie, acum nu poti darima o cladire cu acte in regula invocind interesul public pentru o pista de biciclete folosita uneori

  • Unde nu-i ordine, e haos

 3. Daramati garajele astea odata ca-mi stau pe cap,ce atatea comentarii!

 4. Dl.Robu stie foarte bine ca, garajele sunt proprietate, sunt cumparate de la OCJVL (de la stat) sunt construite pe terenul statului care in CF este dat in folosinta pe toata durata constructiei, ca acele garaje au achitate la zi toate darile catre stat, impozit pe cladire si impozit pe teren Prin simplul fapt ca dl.Primar nu are bani s-a gandit cum sa faca sa distruga niste proprietati ca sa dea de la lucru la Bega Group si astfel da niste hotarari de consiliu nelegale. Dreptul de proprietate este consfintit prin Constitutie. Daca dl.Primar are nevoie de banii s-ai gaseasca in alta parte si nu sa se lege de niste proprietati construite in 1967 cu acte in regula si cumparate de la stat in 1990, proprietarii suportand toate cheltuielile de intabulare, dezmembrare si cumparare. Cum este posibil ca Primaria care a vandut un bun imobil sa vina acum dupa atatia ani sa impuna demolarea unor proprietati?

 5. voi va punetzi muraturile in garajele alea, masina (sau masinile, ca capitalisti sunteti) sta pe strada, va vaicaritzi ca timisoara este plina de masini, si nu aveti loc de parcare, ziceti multam si parcati ca nesimtitii in piata unirii, unde nu au ce cauta masini. si muraturile tot in garaj le aveti si masina pe strada!!!! vai s’amar de capu vostru!

 6. Esti murat rau daca vorbesti asa, daca ai fi dat o gramada de bani pe o proprietate (garaj) unde se tin masini si nu „muraturi ca tine” nu ai mai fi vorbit asa, sau esti unul cu un interes meschin ce contribuie la nelegalitatile primariei…