Opinia Timisoarei

Nicolae Robu a pus Politia Locala pe biciclistii din Timisoara. Oamenii legii ii amendeaza ziua pentru ca n-au… faruri


TIMISOARA. Scandalul biciclistilor pornit de la interzicerea circulatiei pe bicicleta in Piata Victoriei s-a lasat cu amenzi. Primarul Nicolae Robu i-a pus pe agentii locali sa ii „arda” pe iubitorii miscarii pe doua roti. Asa se face ca politistii s-au pus pe vanat biciclisti cat e ziua de lunga.

Primii biciclisti amendati au ramas surprinsi cand oamenii legii i-au tras la raspundere ca nu au far, in plina zi, sau „ochi de pisica” pe mijloacele de transport pe doua roti. Tot in miezul zilei.

„Sunt siderat, ma plimbam ziua, stiu ca bicicleta trebuie sa fie dotata cu far si cu stop, dar cand ma plimb ziua nu tin farul dupa mine, il las acasa, pentru ca nu pot sa las bicicleta legata de un rastel cu farul pe ea, se fura foarte des in oras. Cred ca asa facem toti biciclistii. Le-am explicat frumos politistilor locali, dar mi-au zis ca asa trebuie sa faca, nu pot da avertismente, trebuie sa dea direct amenzi”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro unul dintre biciclistii amendati.

Cat despre accesul biciclistilor in zona centrala, primarul s-a decis si a modificat proiectul de hotarare initial. Va interzice accesul pe bicicleta in perioada 1 mai – 31 octombrie, intre orele 18:00 – 22:00, in Piata Victoriei si pe strada Alba-Iulia.

„Nu mai facem dezbatere publica, varianta finala e asa cum am spus, se interzice circulatia intre orele 18:00 si 22:00 in Piata Victoriei si pe strada Alba-Iulia, de la 1 mai pana in 31 octombrie. S-a facut un studiu, asa, de apreciere, a aglomeratiei in zona”, a explicat Robu.

Proiectul va intra in atentia consilierilor locali la sedinta ordinara care va avea loc marti.

CITESTE SI: Praf in ochii biciclistilor! Primaria face piste ‘supliment’ direct pe carosabil, pe… 3 strazi din Timisoara care n-au nicio legatura una cu cealalta. Robu: Unde putem sa gandim din start conexiuni, gandim!

CITESTE SI: Primarul Robu a trimis politistii locali sa pedaleze. Oamenii legii vor prinde infractorii de pe biciclete

CITESTE SI: Emil Cristescu l-a sunat pe Nicolae Robu: ‘Interzicerea biciclistilor in centrul Timisoarei nu rezolva nimic. Nu e o masura corecta’. Primarul s-a lepadat de proiect pe Facebook!

CITESTE SI: Nicolae Robu vrea sa interzica biciclistii in centrul Timisoarei! A pregatit deja hotararea de consiliu local prin care sa-i alunge! Vezi ce amenzi le va da celor care mai vin in centru!

CITESTE SI: Biciclistii din Timisoara, revoltati de decizia lui Nicolae Robu de a le interzice accesul in centrul Timisoarei! Vezi ce spun cei de la Verde pentru Biciclete!

Exit mobile version